Šta je novo?

Kako naterati IE6 da snima u mht po default-u

Robytron

Čuven
Učlanjen(a)
15.07.2002
Poena
604
Kako treba podesiti Internet Explorer 6 da snima file-ove po default-u u mht formatu (sa slikama, u jedan file()

Za default postavljanje neznam, ali ako ti ovo neradi onda:

Verovano si deinstalirao Outlook E. ili ga nisi instalirao, jer bez njega u pozadini nece da ti
se pojavi extenzija *.mht prilikom snimanja stranice.

da to je OK, imam outlook express, nego kada iz IE 6 snimam (File->Save As..) pojavljuje se kao default Web Page Complete (*.htm *.html) a ja bih da mi se pojavi Web Archive (*.mht)

Robytron je napisao(la):
Kako treba podesiti Internet Explorer 6 da snima file-ove po default-u u mht formatu (sa slikama, u jedan file()

Kako naterati IE6 da snima u mht po default-u

Za takvo setovanje ne znam, ali znam da postoji poseban program čija je namena baš to (mada ima i druge mogućnosti snimanja). Naziv programa je : "MHT Quick Saver" (poslednja verzija je 1.5 i može se naći na

http://www.sycory.com/Download/MHTQS.zip

Verzija 1.4 može da se nađe na :

ftp://ftp.cyf-kr.edu.pl/pub/mirror/WinSite/win95/netutil/MHTQS.zip

Program ne radi sa IE verzijom 5.0 (radi od 5.1 pa na dalje) ali to ti nije problem budući da si spomenuo da radiš sa verzijom IE 6

Program visi u system trayu i prostim pritiskom na njega sačuvava ti aktivnu WEB stranicu u IE pre svega u formatu mht a ako hoćeš ti možež podesiti da to bude i u nekom drugom formatu (dostupna su 4 formata koje IE nudi po defaultu.
:wave;

Robytron je napisao(la):
Kako treba podesiti Internet Explorer 6 da snima file-ove po default-u u mht formatu (sa slikama, u jedan file)
I mene interesuje neko elegantno resenje, dakle koriscenje registrija i sl.

Mislim da se Laki Strajk pokazao kao strucno lice u oblasti registrija!:)

Pa Laki izvoli!:wave;

U programu MyIE moze da se namesti da default snimanje sajtova bude .mht format. Inace, program bi se najlakse mogao opisati kao Opera koja koristi IE engine :).

Ako ne mozete da nadjete, a lako se nalazi, vicite, pa cemo da smislimo sta cemo. Inace, velik je oko 300-400 KB.

Pera je napisao(la):
U programu MyIE moze da se namesti da default snimanje sajtova bude .mht format. Inace, program bi se najlakse mogao opisati kao Opera koja koristi IE engine :).
Ako ne mozete da nadjete, a lako se nalazi, vicite, pa cemo da smislimo sta cemo. Inace, velik je oko 300-400 KB.
Daj neki link, da ne trosis www vreme :)

Vrh Dno