Šta je novo?

Kako naterati ddr2 na 1066 da radi?

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Uzeo sam a data extreme edition i jednostavno ne mogu da namestim da mi radi. (2x2GB)

Nista konkretno nisam probao osim da pomerim iz slota u slot i samo na prva dva kad stavim radi,ali ne moze da digne windows,kaze da neki fajl nedostaje i to je to(a kad vratim onu staru memoriju sve je ok),a u bilo koji druge slot da stavim jednostavno ne radi nista,cak se i onaj "beep" ne cuje.Verujem da je memorija dobra,ali ne znam kako da podesim da radi.

\hvala.

Jel win XP 32-bit?
Uobičajni problem sa XP sistemom,negde diže sistem i ne može da pročita više od 3,59 Gb RAM memorije dok opet negde blokira i odbija saradnju,ne diže sistem uopšte.
XP 64-bit radi stabilnije sa 4 Gb RAM-a i mislim da ti je to bolja solucija nego "magnificent view" aka Vista.

Uzeo sam a data extreme edition i jednostavno ne mogu da namestim da mi radi. (2x2GB)

Nista konkretno nisam probao osim da pomerim iz slota u slot i samo na prva dva kad stavim radi,ali ne moze da digne windows,kaze da neki fajl nedostaje i to je to(a kad vratim onu staru memoriju sve je ok),a u bilo koji druge slot da stavim jednostavno ne radi nista,cak se i onaj "beep" ne cuje.Verujem da je memorija dobra,ali ne znam kako da podesim da radi.

\hvala.

Jesi podigao napon za memoriju? Velika vecina memorija zahteva napon od 2.1v ili 2.2v da bi radila na 1066Mhz. I bilo bi pozeljno da proverish memoriju gold mem-om moguce da je neispravna.

Jel win XP 32-bit?
Uobičajni problem sa XP sistemom,negde diže sistem i ne može da pročita više od 3,59 Gb RAM memorije dok opet negde blokira i odbija saradnju,ne diže sistem uopšte.
XP 64-bit radi stabilnije sa 4 Gb RAM-a i mislim da ti je to bolja solucija nego "magnificent view" aka Vista.

Iskreno ovo sa detekcijom memorije je tachno, ali ovo sa blokiranjem ne bih rekao. Probao sam na 10+ razlichitih plocha 4gb rama i 32bit XP i radilo je najnormalnije, jedino shto Windows nije mogao da alocira vishe od ~3.3gb rama :wave:

Poslednja izmena:
Jel win XP 32-bit?

Ovo apsolutno nema nikakve veze sa ovim problemom i potpuno je netacna konstatacija o blokiranju.

AcaN je napisao(la):

\hvala.

Moras memoriji povecati napon (2,0 - 2,1V za pocetak), procitaj koliki napon je potreban za 1066MHz. Takodje na prvom ekranu BIOS_a pritisni CTRL-F1 da bi dobio dodatna podesavanja pa malo olabavi tajminge. Za koje tajminge je sertifikovana memorija?

P.S. Pretece me Aktivirani :D

Poslednja izmena:
Memorija je ADATA 1066+ 5-5-5-15...

znam otprilike da treba da se napon povecava,ali ne znam gde,posto se slabo razumem u te stvari i sta se podrazumeva pod "olabavi malo tajminge",jer i u to se bas i ne razumem?

32bitni xp sa sp3

I bilo bi pozeljno da proverish memoriju gold mem-om moguce da je neispravna.

ne mogu da proverim kad ne mogu da udjem u win

Poslednja izmena:
Onda neka to i setuje na nacin kako sam mu rekao i da joj da 2,1V i sve ce biti u redu.

1. stisnes CTRL-F1 cim udjes u bios
2. udjes u opciju M.I.T.

I podesava kako na slikama:

Da udjes u opciju:

Izaberi DRAM Timing Selectable i setuj na Manual:

Prve cetiri stavke setuj kako na slici:

I jos dodaj 0,3V kao na slici za napon memorije i sve ce biti OK:

Jos samo jedno pitanje a to je na kom FSB_u drzis procesor? Na 333MHz ako je sudeci po My computer stavki. Moraces da podesis memoriju da radi na 1000MHz kao na sledecoj slici:

Poslednja izmena:
znam otprilike da treba da se napon povecava,ali ne znam gde,posto se slabo razumem u te stvari i sta se podrazumeva pod "olabavi malo tajminge",jer i u to se bas i ne razumem?

32bitni xp sa sp3

ne mogu da proverim kad ne mogu da udjem u win

Gold mem je butabilan program, imash gana Hirens Boot CD-um ulazak u Win nije potreban. Al bice da je kod tebe problem to shto nisi podigao napon, samo ga podigni na 2.2v i ne bi trebao da imash probleme :wave:

Prvi deset minuta radi extra i nadam se da ce i dalje raditi,ako ima neki program da malo testiram na koliko radi i latencyja koja je bilo bi dobro da kazete.

Stvarno hvala svima

@Misko78

svaka cast na slikama,pomoglo je cheers

probao sa sa everestom i tamo stoji da memorija radi na 800Mhz,a ne na 1000 ili 1066?

Skini najnoviji cpu-z startuj ga i procataj sta pise pod stavkom Memory ili jos bolje okaci sliku prvog skrina i memory skrina.

zar ne bi trebalo da stoji 500 ili 533?

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    47 KB · Pregleda: 115
  • 2.JPG
    2.JPG
    32.4 KB · Pregleda: 126
Pa sta ti pise pod CPU Host Clock Control i pod CPU Host Frequency?

U Moja Masina ti pise da tvoj Q6600 radi na 3.0GHz a on je fabricki (9x266MHz) znaci ako radi na 3.0GHz onda je 9x333MHz a memorija je 3x333. Ocigledno je da ti je komp na default kloku pa je samim tim i memorija na 800MHz(3x266.667) kad podesis mnozilac na 3.

ma da sad mi stoji na 333 i sad radi na 3.ghz i memorija radi na 1000 i to je to.

Bio sam vratio na 2.4,ali nisam znao da se sve podize zajedno i procesor i memorija

Hvala jos jednom.

E sad imam jos jedno pitanje.

Sad mi cpu radi na 2.4Ghz a memorija na 1066 i kad dignem cpu odmah se i memorija dize na 1300,e kako da klokujem samo cpu,a da memorija ostane na 1066?

E sad imam jos jedno pitanje.

Sad mi cpu radi na 2.4Ghz a memorija na 1066 i kad dignem cpu odmah se i memorija dize na 1300,e kako da klokujem samo cpu,a da memorija ostane na 1066?

Na petoj "plavoj" slici u biosu, broj koji je obelezen crvenom bojom menjaj dok nedobijes zeljenu brzinu. :wave:

Vrh Dno