Šta je novo?

kako napraviti XP boot CD

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Imam nekih 5 xp diskova (svi sa razlichitih mesta) i nijedan nije boot-abilan...E sad ajde neka mi neko kaze kako da npravim boot cd ili ako trebaju neki posebni fajlovi (a znam da trebaju) neka mi ih neko poshalje(rezem za nerom-mozda ima neke veze)...

Ako radiš samo sa Nerom, onda gubiš vreme 🙁
Ja sam morao (doduše pre godinu dana), samo zbog toga da instaliram Easy CD Creator.

Heinz je napisao(la):
Ako radiš samo sa Nerom, onda gubiš vreme 🙁
Ja sam morao (doduše pre godinu dana), samo zbog toga da instaliram Easy CD Creator.

Bice da si u pravu, ja sam napravio boot cd sa Nero-om po uputstvu sa neta sa kojeg ne moze da se podigne sistem. Secam se da sam ranije imao cd napravljen sa EasyCD-om koji je radio bez greske.

Ja sam napravio XP Boot CD sa Nerom, bio je XP Home u pitanju.... Mislim da je bilo uputstvo sa sajta www.windowsxp.nu ili sam to nasao na Astalavisti, bilo je davno pa se ne secam.

Znachi sa nerom teshko...Ima sam ja jedan "normalan" ali sam ga poslao drugu u Australiji...

D-KEE je napisao(la):

Postupao sam prema uputstvima sa doticnog sajta, ali ovaj moj CD sa Xp-om nikako nece da bude bootabilan... Samo ispise da je disk od 1.44 Mb... onda izbaci neki error code (2 ili 4 ne secam se tacno) i onda sistem nastavi normalno da se boot-uje sa harda. Probao sam sve moguce kombinacije, stavljao CD u rezac, u CD-ROM drive, ali i sa jednog i sa drugog nece da se digne sistem i stalno izbacuje identicnu poruku. Gde ja to gresim?

da li to znači da nero ima generalno probleme sa boot cd-om ili šta? ja sam takođe ima problema sa pravljenjem boot cd-a iz nera.

Napisite sa kojom verzijom nero-a ste imali problema jer iz mog iskustva sa nekim verzijama ima problema a sa nekim nema npr. ja sam imao problema sa 5.5.8.2 oko snimanja audio kompilacija dok sa ver. 5.5.1.8. nema

Ne, rezao sam iz Easy CD creatora v5.02c. Disk je citljiv, ali nije bootabilan. Procitajte uputstvo za pravljenje boot CD-a sa XP-om na www.windowsxp.nu i probajte da narezete CD (ili CD-RW da ne bi dzabe bacali jedan disk) i recite mi jeste li uspeli da postignete da disk bude bootabilan?

Evo ovako...

Sa Easy CD Creatorom može da se napravi prema uputstvu na koje je ukazao D-KEE. Sa Nerom nije moglo pre godinu dana kada sam se time zanimao, sada ne znam da li može.
A da se ne bi mučili, i dalje komplikovali stvari, pozivam Genghisa da se javi na moj email kako bi dobio bootabilan Windows XP Pro Corporate Edition sa još nekim dodatim stvarima (preinstaliran TweakUI i ne sećam se da li ima još nešto).

Toliko od mene, over & out!
🙂

Nazad
Vrh Dno