Šta je novo?

Kako napraviti video spot?

eXoSaX

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poena
151
Ovo je naslov maturskog rada. Potreban mi je materijal: neki članak iz novina, link ka nekom sajtu, tutorijal, ... Bilo šta što uopšteno govori o izradi video spota: šta je sve potrebno, oprema, tehnike snimanja, montaža, ...
P.S. Engleski jezik nije problem.

Cudo je SEARCH . POzdrav !

Hahahaahha Epic :D

:wall::wall::wall::bottle: Sta reci ! Pozdrav !

Ja zaboravio da koristim pretragu!:lupko:
Je l' se gugl piše sa dva o? :trust:

Pogledaj samo prvi video rezultat tvog upita :banana::beer::shock:

http://videotutorialspot.info/

@deks007: pažljivije pogledaj ovaj sajt. :sceptic: Meni treba materijal o IZRADI video spotova, a ne gomila video tutorijala o Word-u i glitch-evima na Call of Duty mapama.

Poslednja izmena:
Jasno mi je zato i tucem glavom , izvini na mojoj gluposti . Pozdrav !

Ljudi, pa spot se na engleskom ne kaze "video spot", vec "music video" :d:d:d

A najjachi je onaj koji je napisao u searchu "video spot tutorijal" :d:d

Vrlo cesh teshko naci neki tutorial kako se video spot od nule pravi, zato shto je to u stvari skup raznih tutoriala, od kamermana, preko rasvete, kranova, steadicama, montaze, do rezisera, i svaki od tih poslova bi mogao da ima po jedan tutorial, a kada bi sve to prochitao i razumeo, verovatno bi vec i krenuo da radish taj posao :d

Jasno je i njemu da je to ipak ozbiljna prica ali i drugi su ucili od opet tamo nekih na ovaj ili onaj nacin pa sto savetima ne pomoci coveku , ovaj link sa Amadeus bendom drugar je doso da pomogne drugru ali je usput i snimio kako ljudi rade i kakva je tu oprema i kamere i koja je para tu u pitanju . Za takvo nesto se ljudi skoluju ili su izuzetno kreativni i materijalno jaki dace nesto za nekog nepoznatog i dzabe uraditi samo da dobiju kritike ili pohvale za svoj rad dok ne uplivaju u ozbiljnije vode . Ja sam mu na PP poslao jos linkove sa drugih foruma gde ima malo vise detalja vezanih za ovo ali nisam ih javno okacio zbog reklame (naravno i da se iskupim za moju glupost ) . Pozdrav !

Sastavio sam nešto! :) Hvala na odgovorima.

Vrlo cesh teshko naci neki tutorial kako se video spot od nule pravi, zato shto je to u stvari skup raznih tutoriala, od kamermana, preko rasvete, kranova, steadicama, montaze, do rezisera, i svaki od tih poslova bi mogao da ima po jedan tutorial, a kada bi sve to prochitao i razumeo, verovatno bi vec i krenuo da radish taj posao

Svestan sam ja svega toga, ali sam mislio da postoji neki tekst koji objedinjuje osnove svih elemenata snimanja. Ja bih napisao jedan takav tekst da imam široko i kvalitetno znanje iz ove oblasti.

@deks007 Hvala za PP. Bilo je od koristi.
Pozdrav!

Raduje me da sam pomogao posle one blamaze na pocetku teme ali ... Samo napred i sretno , imam drugara (koji je pratio ono snimanje spota ) pa kada se cujem sa nji pitacu ga dali ima ,ako ne , gde se moze skinuti neka literatura za to sto ti treba . Pozdrav !

Nazad
Vrh Dno