Šta je novo?

Kako napraviti SLIDE SHOW?

ZoNi je napisao(la):
Postoji li neki program pomocu kojeg je moguce napraviti JEDNOSTAVAN slide show?
Za samostalni program ne znam ali ne vidim sto bi to bilo potrebno kad i sam XP a i ACDsee to lepo rade, znaci samo je potrebno staviti sve slike koje hoces u jedan folder i pustis slide show i that's it ! :)
Pa onda i mejlom posaljes ceo folder, ko ima XP dobro je, ko nema XP ima barem ACDsee, e sad ko nema ni jedno ni drugo...ma da li uopste ima takvih ??? ;)

Sasvim jednostavno u PowerPoint-u.
Stavis na svaki slajd zeljenu sliku i fajl snimis kao PowePoint Show fajl. Ima ekstenziju .pps i kada ga pokrenes on ce ti menjati slike, zadatom brzinom.

HAL je napisao(la):
Sasvim jednostavno u PowerPoint-u.
OK ovo resenje je pribliznije onome sto je ZoNi zamislio, ali se pitam cime ce Windows da otvori .pps fajl ako nema instaliran Office ?

drapin je napisao(la):
OK ovo resenje je pribliznije onome sto je ZoNi zamislio, ali se pitam cime ce Windows da otvori .pps fajl ako nema instaliran Office ?

Nisam siguran, trebalo bi proveriti na Bilijevom sajtu, ali mislim da za PowerPoint Slide Show file nije potrebno imati instaliran Office...

:wave;

Ne znam da li je potrebno da ima instaliran Office, mislim da, iskreno ja jos nisam naisao na racunar koji nema Office. Evo Zoni bio sam toliko slobodan da ti napravim jedan .pps fajl da vidis kako izgleda, i da li je to ono sto si zamislio. Ima 5 slicica, postavljeno je da se okrecu svake 4 sekunde i to neprestano. Ove parametre naravno mozes da menjas. Fajl je oko 800 kb zato sto su sve slike koje sam ubacio 1024x768.
Poslacu ti e-mailom.

HAL, hvala ti, ali to nije to...

Dakle, ja sam upravo imao jedan takav fajl (PowePoint Show fajl), i iz njega bih hteo da izvadim slike i upakujem ih u nesto sto manje zavisi od softvera (kako pps videti na Linuxu?). Trenutno resenje koje mi odgovara je da prebacim sve te slike u .gif format, i sklopim jednu animiranu gif sliku... (Medjutim, tako sve slike moraju da budu u gif formatu, a nekada bi bilo bolje da je jpg ili cak bmp...)

Sad mi pade na pamet, a da probas da ga napravis kao ScreenSaver fajl. ima software koji to radi.

Pazi ovo program koji od .bmp i .jpg slicica pravi .avi fajl?

Slide Show Movie Maker is a free program that's used to create an .avi file from a series of .bmp or .jpg images.

http://www.joern-thiemann.de/tools/ssmm/

Vidi...mogu ti ja napraviti u VB-u *.exe fajl , sa tim sto bi trebao reci da li treba preko interfejsa da se odredi Dir odakle vucem slike,ili vec znas tacno gde su....ostalo (nacin prelaska, pauze i slicno)...moye da se odradi kako hoces, nije problem.

Pozdrav!:wave;

Malo sam sad pazljivije procitao sta ti treba.....znas kako je najbolje...ja ti napravim program sa odredjenim brojem slika i podesavanjima....i onda ti istaliras Visual B 6.0 ....i otvoris moj projekat, stavis slike koje ti trebaju....i napravis EXE fajl...vrlo je jednostavno...taj kome saljes samo ga pokrene i ....uziva.....
Mislim da je ovo resenje najmanje povezano sa platformom na kojoj se pokrece.....

Carlito je napisao(la):
Malo sam sad pazljivije procitao sta ti treba.....znas kako je najbolje...ja ti napravim program sa odredjenim brojem slika i podesavanjima....i onda ti istaliras Visual B 6.0 ....i otvoris moj projekat, stavis slike koje ti trebaju....i napravis EXE fajl...vrlo je jednostavno...taj kome saljes samo ga pokrene i ....uziva.....
Mislim da je ovo resenje najmanje povezano sa platformom na kojoj se pokrece.....

e, moze pitanje u vezi sa konstatacijom da je ovo resenje najmanje povezano sa platformom na kojoj se pokrece...
A kako da pokrenem fajl na Mac-u ? A nesto nisam siguran ni da linux "vari" .exe... ispravite me ako gresim...

drugarski :wave;

A kako mislite da pokrenete taj .exe fajl ili screen saver na Linuxu? Mislim da KOffice ili StarOffice mogu da pregledaju .pps fajlove, tako da je manji problem pogledati .pps, nego pokrenuti .exe.

Sto se tice .exe fajla na Windows platformi, Visual Basic je jedno od najlosijih resenja, jer zahteva gomilu .dll-ova da bi radio (ako nista drugo, onda barem onaj ogroman msvbvmXX.dll ili kako li se vec zove).

cek zar takav samostalni fajl ne bi mogao da se napravi iz flasha...pa posle ona opcija - create projector? tako se dobije .exe file

Re: FotoAngelo

ZoNi je napisao(la):
FotoAngelo je ono sto sam trazio!!! Odlican je... i turbo-jednostavan...
A lepo sam ja prvo ukazao na ACDSee, tu mi je bas mirisalo da moze nesto, ali se nisam setio bas njega...dobro de... barem sam bio blizu :D :p
(FotoAngelo se moze smatrati plug-in-om za ACDSee, ili pratecim programom)

Nazad
Vrh Dno