marzzo je napisao(la):Hocu da napravim bootabilan CD za win98 na kom ce biti i par mojih programa. Probao sam pomocu Nera ali mi nisu jasne opcije.
Da li se neko bavio sa ovim?
Uh, da krenemo. Nije tako komplikovano. Prvo treba da napravis image boot diskete. Za to koristim Winimage. Stavi sistemsku disketlu u flopi i napravi njen image: meni "disk", opcija "read", zatim selektuješ fajlove koje želiš i u "file" pod "save as" izabereš "Image file *.IMA". U Nero-u ideš na opciju CD-ROM (boot). Pređeš na tab "Boot". U stavci "Source of boot image" čekiraš "Image file" i sa "Browse" nađeš putanja napravljenog image-a diskete. U stavci "Enable expert settings" za emulaciju izaberes "Floppy emulation 1.44Mb". Tu ću malo da zastanem. Imaš opciju i za emulaciju 2.88Mb diskete. Ja to koristim pošto na taj način može da se natrpa više softvera za butovanje. Kako se pravi image veće diskete - pa jednostavno. Winimage ima opciju da u već napravljeni image (u ovom slučaju 1.44) dodaješ fajlova koliko želiš, meni "image" opcija "injekt" (ili taster injekt), samo treba biti umeren - do 2.88Mb. Kada završiš sa boot tabom klikneš na taster "New", dodaj softvera na cd koji/koliko želiš i na kraju sa "Burn" završiš posaomarzzo je napisao(la):Hocu da napravim bootabilan CD za win98 na kom ce biti i par mojih programa. Probao sam pomocu Nera ali mi nisu jasne opcije.
Taman pomislih džaba sam krečio, ali nisam. Nema tamo ono što je čovek pitao.Amon_Ra je napisao(la):Pogledaj na ovom forumu u FAQ sobi...
marzzo je napisao(la):Hocu da napravim bootabilan CD za win98 na kom ce biti i par mojih programa. Probao sam pomocu Nera ali mi nisu jasne opcije.
Bane-Nis je napisao(la):Ok, to je za 98-icu al kakav je postupak za Win2000 obzirom da on ima 4 boot diskete?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari