Šta je novo?

Kako napraviti Back-Up sistema kao sliku?

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Zdravo svima!

Vec neko vrijeme pokusavam da odgonetnem na kojem principu se pravi .ISO slika za back-up sistema, tj.cijele sistemske particije zajedno sa svim instaliranim driverima i programima, kako sledeci put pri podizanju sistema ne bih morao ponovo sve iznova instalirati i slicno (oko 40GB sa win 7 -64bit), pa da se posle preko back-up iso fajla na neki drugi disk uradi restoration?

Ukoliko je neko upoznat s ovom temom molio bih pomoc, naravno ne izostaje i cinjenica da to ne mora biti .iso image, vec da moze i neka verzija copiranja diska, ali da mi na oba diska ostane sistem, jer sam upoznat sa programima migracije sistema, gdje sa jednog diska prebacujes sistem na drugi disk pa ti onda na onom prvom ne ostane sistem! Zelim u svakom trenutku da imam uz koristenje racunara jos 1xback up i 1x disk dodatni za gluposti igre i slicno koji koristim kada onaj prvi sistemski ugasim samo za poslovno??? :wc:

Iskoristi Acronis Backup and Recovery ili True Image, mada imaš mali milion aplikacija za tu namenu, mada imaš i u Win 7 ugrađen program za backup
Samo to ne može u ISO

Acronis je najbolje i very simple resenje za to...

Macrium Reflect free, meni se pokazao kao najbolji. Kad napraviš "sliku" može da se otvori kao virtual disk i da se dou ili brišu fajlovi sa toga.

Macrium Reflect free, meni se pokazao kao najbolji. Kad napraviš "sliku" može da se otvori kao virtual disk i da se dou ili brišu fajlovi sa toga.

Meni je interesantna opcija za PRO varijantu ` restore image on dissimilar harwdare` , ali na zalost ne podrzava x64 Os?

Poslednja izmena:
Iskoristi Acronis Backup and Recovery ili True Image, mada imaš mali milion aplikacija za tu namenu, mada imaš i u Win 7 ugrađen program za backup
Samo to ne može u ISO

Acronis - odlican izbor. Acronis mozes da bootujes sa USB flasha, gde mozes i da nasnimis image.

Ja koristim ugradjenu windowsovu opciju system image, još od kada je predstavljena sa sedmicom.
Radi posao skroz pouzdano.
Kome zatreba nešto dodatno, poput deljenja i rezanja bekapa na optiku itd.. e tu se koristi Acronis ili drugi softver, problem sa system image opcijom je da ona radi samo to što radi.

Acronis je vizuelno mnogo bolji od Windows podrske za backup za pocetnike tako da je to prednost za pocetak.
Uz Acronis je ranije dolazio Acronis Boot Manager pa je sa njim jedino mogao da se radi dual boot - win-linux (mac)

imas i na hirens boot disku neki norton program cini mi se,dobro radi...

Najnoviji "Macrium Reflect" dobio podršku za GRUB.

Nazad
Vrh Dno