Šta je novo?

Kako naplatiti Joomla template?

VladaAdver

Cenjen
Učlanjen(a)
30.06.2011
Poena
151
Pozdrav svima,

Tražio sam po forumu odgovor na ovo pitanje, ali ga nisam našao. Interesuje me kako naplatiti Jooma template kada dobijete gotov dizajn? Znači, dobijete dizajn u .psd formatu u lejerima, Vaše je da to pretočite u Joomla template.

Znam da ne postoji univerzalni odgovor, ali pomogla bi mi svaka informacija.

Hvala.

Tako nešto sam i ja mislio. Hvala za info i za link :type:
Dizajn koji trenutno "prebacujem" u Joomla 1.5 template je malo specifičan, pa ću morati da uradim dva templejta - jedan za home stranu i jedan za ostale strane. Videću kako to da napaltim. Ako ima neko bilo kakvu informaciju, dobrodošla je. cheers

Pa kao jedan ipo template mi nekako dođe logično. A ti kako se pogodiš ;)

Tom tvojom logikom najbolje je da za svaku stranu npr deset izvrši minimalne izmene i na kraju naplati 10 template itj. vodeći se cenom pojedinačnog kak oje neko predložio minimum 700 evra.

Jedan sajt jedna cena a kako je dobio gotov dizajna onda realno cena ne bi smela biti iznad 50 evra

To što si napisao je zamena teza. Ima ljudi koji hoće da rade template za 50€, ima ih koji rade i za manje.
Ali ja kažem iz svog ugla 70€ je minimum, hoćeš manje idi kod nekog drugog.

Hey... neko treba da ulozi svoje znanje, sate truda, kao i uvek, zatvori posao ispravljanjem greski i primedbi i da na kraju to naplati 50€?
Kakva je to logika?

Više stvari a navešću smao neke:

prvo sam materijal kako je čovek sam rekao je dobio gotov optimizovan, dalje on kreće od dobro razrađenog CMS i njegovo je da napravi template za koji je malo verovatno da će biti vrhunski seoptimizovan tj da će kod u istom biti ispeglan da perfekcije (na globalnom nivou za CMS obično se brojka takvih kreće oko nekoliko a njima je cena najviše 200 evra). Treće on neradi sajt.

Ako neko i posle ovog smatra da to vredi više od 50 evra svaka čast, može da se traži i 500 ako je neko spreman za to da plati.

U zemlji u kojoj krš sajt vredi 30000 evra sve je moguće

Poslednja izmena:
Covek je lepo napisao da samo treba da pretvori PSD fajl u template (to jest dva template-a), ne radi optimizaciju, ne radi tekstove, ne radi slike, nema animacije, ....

Po meni ovo je ekvivalent izradi-stampi jednog idejnog resenja za reklamu, samo po ceni nipocemu drugom.
Znaci skroz Ok je 50-70E za ovako nesto. Ali opet imas raznih stampara sa raznim cenama.

Nego, jel neko racuna da on treba i porez da plati (isao preko firme ili ugovora o delu, ili cega god vec)?
Koliko treba da mu ostane nakon toga?

Ili je placanje poreza samo za veverice?

ja sam relativno nov u svetu webdesign-a... ali vi koji mislite da je prica kupis template koji kosta oko 100e, instaliras ga dodas clanke i zavrsis silno gresite! MNOGO ali MNOGO stvari na tom templatu treba da se menja, u 97% slucajeva kod ne valja, a i klijenti su zahtevni tipa e sad bi da imam kockast meni a ne zaobljen ili hteli bi da nam pozadina bude sa slikom, pa jel mozemo da dodamo jos ovo... pa zasto se sajt ne prikazuje korektno u Internet exploreru itd :( slazem se da je jos dizajnirati i kodirati sve od 0 OGROMAN posao, iskreno divim se ljudima koji to rade, ali ne podcenjujte ni one koji "nisu toliko strucni" i koji rade sa templateima...

sto se tice cene kao cene, zavisi od klijenta, templeta i troskova koje si ti imao. npr ako si template platio 50e, pa nema logike da ti racun na kraju 50e :D ako je klijent imao neke posebne zelje i cimanja pa si morao da juris da menjas kod, optimizujes slike u photoshopu, dodajes razne module itd... sve ima svoju cenu...

Ako praviš template koji će se prodavati online, prosečna cena je oko 70$.
Ako praviš unikatan template koji će se koristiti samo na klijenotovm sajtu i nigde više, cena zavisi od tvojih pregovaračkih sposobnosti i definitivno mora da bude veća od one cene iznad.

a kazite mi, koliko je komplikovano napraviti template ili odraditi samostalno dizajn za neki sajt? postoji li neki tutorial?

Zavisi koji template sistem taj "sajt" ce da koristi.

Generalno, ako radis za neke poznatije CMS sisteme, svaki od njih ima dobru dokumentaciju koju treba dap rocitas i u kojoj je opisano sve do detalja. U principu nema tu neke preterane mudrolije, proces ti ide ovako:
1. Nacrtas sajt, pripremis fajlove
2. Procitas / naucis / odaberes platformu za sajt za koju, logicno, znas template sistem
3. Implementiras
4. Testiras, doradjujes etc.

Ne verujem da ces prodati templejt za 70$ online, pre ce to biti 35-50$ i treba se psiholoski spremiti na gomilu ******skih pitanja, biti uljudan i predusretljiv do maksimuma posto na takvim mestima kupuje Kurta i Murta.
A sto se naplate tice, stvar je uzasno prosta - broj razlicitih templejta * jedinicna cena (4 stranice ne bi smele biti vise od 300 EUR, samo dizajn).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno