Šta je novo?

kako namestiti mrezu na notebook-u ???

sveti sava

Čuven
Učlanjen(a)
20.06.2003
Poena
620
situacija je sledeca:

Notebook je mamin na kome radi na poslu i posle ga donosi kuci. Konfigurisan je da se kaci na domen u firmi. Kad hocu da ga nakacim sa mojim kompom moram da prebacim setovanje na workgroup ali ne mogu posle da joj vratim na domen vec ona svako jutro mora da cima na poslu administartora da je ukljuci u domen. Zanima me sledece:

Da li mogu da napravim novog usera (ili sta vec) gde ce biti sacuvano moje podesavanje mreze itd, a pod njenim userom da ostane njeno podesavanje mreze itd. Nadam se da ste me shvatili sta hocu da pitam!!!

Znaci: Mama dodje ujutro na posao, uloguje se i normalno radi kod nje u mrezi na domenu. Ja popodne ukljucim notebook, izaberem mog usera i radim u mojoj (maloj) mrezi normalno. Trebaju mi dva odvojena podesavanja za mrezu koja mogu da biram nekako na pocetku (da li preko user-a, profil-a ili vec neceg treceg)

hvala unapred i pozdrav

Hm, da imas MAC OS to bi bio piece of cake :)
Jedino sto mi pada na pamet jeste da napravis 2 hardervska profila sa 2 razlicita setovanja mrezne karte i konfiguracije za domen/workgroup pa kad si ti kuci biras jedan a keva kad dodje na posao drugi profil.
APP nisam probao...

Ili nauci kevu kako da se joinuje u domen :)

hvala na ideji, nisam probacu sa hardware profilima...

Da li neko ima provereno resenje???

pozdrav

pa uloguj se lokalno na laptop ne u domen... kad ona ode u firmu, nek se uloguje na domen... ja sam tako radio kod mene kuci.

valjda je tamo administrator namestio dhcp pa ne bi trebalo da bude problema. samo ti u tvojoj mrezi namesti da ti kartice automatski dobijaju ip adresu

Ako je na Notebook-u OS WinXP onda u podesavanjima za TCP/IP imas Alternate Configuration sto se koristi ako se racunar prikljucuje na vise mreza.

Vrh Dno