Šta je novo?

Kako namestiti APC 650?

perhaelo

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2003
Poena
609
Kupio sam ovaj ups uredjaj ali me brine kako da ga podesim . Zagubio sam uputstva odmah nakon kupovine . Povezao sam UPS i prvo sto sam primetio je da ga Xp nije prepoznao [ mozda ni ne treba ? ] Sada mi napajanje ide preko njega znajuci da barem pegla struju . Jel treba u control panelu rucno namestiti UPS-u ili je ipak problem sto ga xp nije prepoznao?

Desava se jos jedna cudna stvar , pre minut sam je i sam iskusio . Cesto ostavim racunar da mi radi tokom noci i a ujutro ga zateknem ugasenog. A malopre mi je UPS zapishtao i komp se restartovao instantly.

Aj pomagajte :D

da ali ostaje jos jedno pitanje koje me u sustini i najvise muchi sada .

""Desava se jos jedna cudna stvar , pre minut sam je i sam iskusio . Cesto ostavim racunar da mi radi tokom noci i a ujutro ga zateknem ugasenog. A malopre mi je UPS zapishtao i komp se restartovao instantly""

Pokusao sam da instaliram software ali mi je on prijavio gresku kako ne moze da nadje uredjaj tj . nije prikljucen . Reche da proverim USB port a sam UPS nema bilo kakav usb prikljucak [?!!!]

Poslednja izmena:
A kakva je veza UPS-a i kompjutera? Ako nije na usb onda bi trebalo na serijski...

Da nisi uz
Zagubio sam uputstva odmah nakon kupovine.
uputstva zagubio jos nesto?

Definitivno ti nedostaje jos neki kabl, ili usb ili serijski, jer kako drugacije da softverski podesavas i kontrolises UPS... Dodatak za UPS u Power Options-u Control Panela se pojavio relativno skoro, radi se o verziji 1.0, nema nove verzije cak ni u SP2 i on meni nikad nije uspeo da prepozna UPS... Ne vezano sa tim, softver odradjuje svoj posao.

spojeno je sa racunarom kako treba [ serijski ] . Opet , ne znam dal treba negde da se konfigurishe na kom je com portu ili sta vec ... poslednji put kad sam to pokusao racunar mi se gasio i palio non stop .

Zavisi gde si pokusavao da podesic... I meni se posle podesavanja u tom WIN-ovom apletu UPS non-stop gasio. Inace koristim oristim neki 3rd party software.

Imam isti UPS.....lepo udjes u Control Panel i pod Power Options odes na UPS,i stavis Manufacturer: AmericanPowerCon....,a pod Model: BackUps.......i to je to....imas jos nekolicinu opcija (gasenje racunara...),mada ne treba ti ni sve to.....
UPS moze da radi kako treba i bez ikakvih drajvera.....e sad,pitanje je kakva je tebi struja u kuci.....
Ja sam morao donju granicu reagovanja UPS-a da spusim sa 196V na 184V (oni mali prekidaci iza UPS-a)....takodje sam isljucio pistanje posto je krajnje iritantno :)
Ne bih ti preporucio da budzis nikakav software,jer to nije SmartUps,tako da nece ispisivati koliki je ulazni/izlazni napon,niti koliko mu je puna baterija i sl,vec bi jedina funkcija software-a bila da nakon odredjenog vremena iskljuci komp...

Da, da...slazem se, ako moze da se namesti Win-ov aplet, nema potrebe da se instalira neki dodatni softver. Moj UPS je u smart vrijanti, tako da je zanimljivo pogledati logove i videti sta se kada desava, kako se "pegla" napon i sl.

Zasto?
Pa EPS (Elektro privreda Srbije) nas ionako jeb_ u mozak kako hoce :)
Od gledanja mozemo samo da zaplacemo i nista vise....
Pogledao sam Log ulaznog napona na poslu (SmartUPS 1000VA) i video da se napon seta od 208-243V,a to je krajnje BLJAK!
Zamisli sta nam se desava sa kucnim uredjajima (frizideri,ves masine,televizori...)...

Bolje je staviti Win-ov servis i negledati u tugu ove drzave (bar negledati i u kuci za racunarom) :D

Nazad
Vrh Dno