Šta je novo?

Kako najbezbednije napraviti US Apple ID za preuzimanje aplikacija i korišćenje US gift kodova?

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
Pozdrav svima,
treba mi savet oko što bezbednijeg kreiranja US Apple ID naloga, koji bih koristio samo za dve stvari:

1. preuzimanje aplikacija koje nisu dostupne u srpskom App Store-u, i
  2. povremeno aktiviranje kodova/gift kartica koje rade isključivo na US tržištu.
Zapne mi kod unosa podataka za region i broj telefona.
– Da li je i dalje moguće napraviti US nalog bez dodavanja stvarnog američkog broja telefona?

Ako imate proverenu proceduru ili savete iz iskustva, bio bih zahvalan.

Hvala ti na trudu.
U procesu kreiranja US naloga na web-u, izborom regiona automatski se određuje i pozivni broj države, pa nema mogućnost unosa našg broj telefona. Preko macOS-a, kada dodajem korisnika kroz Settings → Users & Groups, sistem mi automatski dodeli naš region i ništa me ne pita. Da li postoji neka treća mogućnost?

Ili upises random broj?
Nije kao da ti treba OTP kod za verifikaciju i slicno.

Ja sam meni klincima pravio u Oregonu 🙂
Nađeš na google neki hostel u nekom gradu, imaš sve potrebne informacije za popunjavanje. Ima već dosta godina, pogledao neka uputstva na net-u i youtube tada.
Ne znam da li se nešto menjalo u međuvremenu.
Nalog telefona mi je stalno na USA, a prodavnicu (App Store) za aplikacije prebacim prema potrebi (gigamax, skyshowtime, dm... je na Srbiji, neke Google na USA, npr.).
Za kupovinu Gift kartica koristim Apple Store aplikaciju na telefonu (ona mora da je USA nalog). Izaberem iz imenika kome i koliko, ukucam CVV kod sa rajfajzen visa kartice (koja je u novčaniku za Apple Pay) i kada stigne na mail samo aktiviram.
Uglavnom, sam nalog telefona skoro nikada ne menjam. Menjam po aplikacijama prema potrebi.

Nazad
Vrh Dno