Šta je novo?

Kako na Cebit jeftino?

frostonja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
675
Moja oprema  
Laptop
Lenovo T490s
Tablet
iPad Pro 11"
Mobilni telefon
iPhone 11 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch series 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Za dve osobe, 3-5 dana, autobusom ili kolima? Da li se organizuje to kod nas?

Imas turisticke agencije (naci ce se neka...) koje to organizuju i sve je, samo ne jeftino...
Prvo, do Hanovera imas preko 30 sati autobusom u jednom pravcu, kostace verovatno oko 150 evra povratna (ako ne i vise), + cena karata + smestaj koji je fantasticno skup (mislim da ce izaci jedno 80 evra za noc po osobi) + hrana, koja je skupa...
Racunaj da vam po osobi sa vizom treba bar 700-800 evra za ceo hepening, pod uslovom da dobijete vize 🙂. Najveci problem je autobuski transport, cesto se agencije odlucuju za avio prevoz, mnogo je lakse. Cena povratne karte bi trebala da bude oko 350 evra sa taksama...

nesharm je napisao(la):
Imas turisticke agencije (naci ce se neka...) koje to organizuju i sve je, samo ne jeftino...
Prvo, do Hanovera imas preko 30 sati autobusom u jednom pravcu, kostace verovatno oko 150 evra povratna (ako ne i vise), + cena karata + smestaj koji je fantasticno skup (mislim da ce izaci jedno 80 evra za noc po osobi) + hrana, koja je skupa...
Racunaj da vam po osobi sa vizom treba bar 700-800 evra za ceo hepening, pod uslovom da dobijete vize 🙂. Najveci problem je autobuski transport, cesto se agencije odlucuju za avio prevoz, mnogo je lakse. Cena povratne karte bi trebala da bude oko 350 evra sa taksama...
E sad ga pretera!
recimo karta je oko 150 Eura ( mozda i manje)
Smestaj imas i za 30-40 Eura ( pa pobogu treba ti samo nocenje)
Hrana ti je na dan oko 20 Eura
Nocni provod oko 30 ( nije obavezno, al je pozeljno :mrgreen: )
Dakle 3 dana je (40+20+30)*3=270
270+150=420 Eura
Viza ti je oko 20 Eura ( bar je toliko bilo u agencijama prosle godine)
Dakle po osobi ~450, ni blizu onih 700-800!
:wave;

Smestaji su za Cebit razgrabljeni unapred; pokusaj sada da nadjes nesto za 30-40e, a da je blize od 20km 🙂
Hranu si takodje opasno smanjio, osim ako neces da jedes s nogu u najgorim prcvarnicama - na samom sajmu ces toliko da potrosis dnevno samo za sok (ako ga tamo kupujes), a i po celom gradu su veselije cene u vreme sajma.

I uvek ima nekih dodatnih sitnih troskova, kao sto su gradski prevoz ili taksi i slicne stvari.

Dobro, može da oduzme onih 30e za noćni provod, jer će mu verovatno posle celodnevnog pešačenja uveče najveći provod biti dva andola na eks(i cementiranje za krevet), čisto da ga ne preseče upala mišića sutra ujutru :mrgreen:

privatan smestaj sa doruckom 15 e preko agencija...

Najjeftinija opcija je da preko noci postanes ultra cenjeni novinar nekog od domacih PC magazina i tako na racun kuce lepo posetis Hannover i Cebit, a pri tome i nesto zaradis 🙂

Sve je to lepo sa tim cenama smestaja na etiketama, ali jeste li ikada uzeli smestaj za cebit po toj ceni?

evo

ponude koje sam dobio..

i jos

i ovo. A jel mogu ja da platim Bench-u da me vodi kao deo ekipe??

frostonja je napisao(la):
i ovo. A jel mogu ja da platim Bench-u da me vodi kao deo ekipe??
Po ovome sto je covek izneo nisam uopste pogresio. :mrgreen:

Ovih dana sam trazio smestaj po Hanoveru za Cebit; kazem - probaj da uzmes sobu za 30e, pa da vidis gde ces zavrsiti (ako znas okolinu grada)...

Nazad
Vrh Dno