Šta je novo?

Kako menjati voltaze na 5770

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Imam Asus-ovu 5770 i zanima me mogu li menjati voltaze na njoj kao shto rade svi koji overklokuju 5850.

Pa cudi me da ti pitas tako nesto, to verovatno znaci da odgovor nije ovako prost ali ajde :
program files x86 - MSI afterburner - MSI afterburner .cfg desni klik na njega pa open with Notepad i kada ti se otvori prozor stavis :
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA =I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1

i to je to, bar koliko sam ja upucen 🙂

Ima ljudi koji se zale da Afterburner ne menja voltaze. Pored toga postoje posebne kartice koje imaju Voltage Tweak u imenu, tako da predpostavljam da je zamena BIOS-a reshenje, ali nisam siguran da li kartice koje nisu iz te Voltage Tweak serije imaju isti chip za voltazu(kao kod 5850 kartica koje imaju ili nemaju famozni Voltera chip).
Potrazio bih sam, ali sam pomislio da je neko vec radio ovo. Nema veze, izguglovacu pa cu postovati reshenje.
EDIT: Sada sam se slatko nasmejao. Sluchajno bacio pogled na kutiju od grafichke koja mi stoji na kompjuterskom slovu i videh ogromna slova "VOLTAGE TWEAK". Hahahaha.

Poslednja izmena:
Ako se ja dobro sećam, kod prve serije 5770 kartica, onih sa batmobil hladnjakom, nije moguće menjati napon koristeći Afterburner.

Nazad
Vrh Dno