Šta je novo?

Kako max ograniciti USER account?

• Začetnik teme Začetnik teme CoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CoR

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
620
A sve to u cilju sto sigurnijeg pristupa internetu.

Ja sam usao u gpedit.msc i limitirao mnogo stvari, ali ima dosta toga sto jednostavno ne znam sta je. Help je pomogao ali samo za neke stavke.
Limitirao sam i regedit, ali ne znam da li sam time samo zabranio pokretanje regedit.exe ili sam zastitio registry i od third party reg editora.

p.s. ako mu nije mesto ovde, prebacite ga gde treba

p.p.s. ako neko zna neku dobru knjigu o tome nek javi

Ajde mi objasni, jesi ti to uradio zbog nekog drugog koji radi na tvom kompjuteru, ili si sve to pogasio i limitirao da ti ne bi neki nepozeljni posetilac sa interneta pomrsio konce?

Wolfman je napisao(la):
Ajde mi objasni, jesi ti to uradio zbog nekog drugog koji radi na tvom kompjuteru, ili si sve to pogasio i limitirao da ti ne bi neki nepozeljni posetilac sa interneta pomrsio konce?

Osnovna ideja jeste bila da se zastitim protiv upada. Narocito kad sam postao svestan da velika vecina virusa i crva ne moze nista systemy ako nisi u admin nalogu!
Moja je greska sto sam nastavio da koristim admina za sve na XP-u... Valjda navika iz vremena Win95, 97, 98 gde admin nije ni postojao. Ali svaku losu naviku treba promeniti, zar ne?

Sada to zelim da promenim i zelim da to uradim sto bolje i treba mi pomoc nekoga ko je to vec radio.
Znaci u pitanju je cisto moja zelja da naucim vise 😀

Uskoro cu postovati sta sam sve zgasio i izmenio u GPEDIT.MSC
Da li neko zna kako bih to mogao da izlistam? Kako se cuvaju ta podesavanja? Neki third party prg?

Zahvaljujem coveku sa vrha steka 😉
Link radi, ali nisam nikako uspeo da exportujem sva GP setovanja. Exportuje samo vidljive stvari sa desnog prozora.
Ja sam hteo nesto kao sto regedit exportuje cele grane sa podgranama i njihovim atributima, vrednostima...

Idem da googlam

Prilozi

Nazad
Vrh Dno