Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Ja sam jednom platio na netu firminom karticom moj lični nalog i odmah su me blokirali, tako da je to sigurno razlog

I meni su blokirali, poslao sam sliku lične karte sa zacrnjenim JMBGa i br lične karte i skinuli mi blokadu

Ako bih ovde u nemackoj kupio neke aplikacije na svoj gmail nalog (koji je otvoren na srbiju, ali ovde u nemackoj vidim placene aplikacije) da li bih posle po povratku kod nas mogao da apdejtujem te aplikacije najnormalnije i da ih u slucaju uninstalla opet instlaliram?

Da

Da ne pretražujem celu temu... Da li bi mogao da plaćam aplikacije ako VISA internet karticu povežem sa Google Wallet-om i onda, uz pomoć TunnelBear-a, pazarim šta mi treba?

Ja sam kupio 3 stvari u zadnjih 15 dana.. Jos me nisu blokorali :)

Ma uplašili se da ne pokupuje ceo play store i da ništa ne ostane za nas ostale pa ga blokirali na vreme

Jeste instalirali poslednju verziju play store-a?
Izmenili su neke opcije pa sada nije moguće ići na podešavanja - nalog pa izabrati nalog. To sam radio da ne bio morao svaki put da čistim keš ako hoću da se ulogujem na američki play store.

Dodaj koga jedan nalog, prazan, pa ćeš moći da biraš i radiće ti promena zemlje.

Šta ako me blokiraju? Jel to trajno? Da li bi mi bio blokiran ceo google nalog ili bi mi samo bila onemogućena kupovina?

Kupovina, nemaš šta da izgubiš, kupuj ako možeš i dok možeš :)
Ne blokiraju nego ti bude zaključan nalog na srbiju i nema više prevare. Mada za sad ima 2-3 čoveka da im se to desilo tako da je mala šansa.

stigla mi je kartica, kad pravim google wallet nalog pravim ga sa svim validnim podacima za nasu zemlju s tim sto marketu samo pristupam uz pomoc vpn-a?

edit: dok ja sacekam odgovor, nisam imao strpljenja, uradio sam tako, popunio sam pravim podacima i preko fona uz malu pomoc mede iz tunela uzeo nova prime kao prvu aplikaciju :)

Poslednja izmena:
Od kako imam wallet ne mogu da pristupim us marketu preko vpn a

Probaj preko browsera.

stigla mi je kartica, kad pravim google wallet nalog pravim ga sa svim validnim podacima za nasu zemlju s tim sto marketu samo pristupam uz pomoc vpn-a?

edit: dok ja sacekam odgovor, nisam imao strpljenja, uradio sam tako, popunio sam pravim podacima i preko fona uz malu pomoc mede iz tunela uzeo nova prime kao prvu aplikaciju :)

čestitke, evo jedna app koja će ti sad biti korisna
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales&hl=en

Ja sam hteo da kupim Tasker kome je sad cena 2.99$ ali kad dodje do placanja izbaci mi cenu od 2.99€? Je l se desavalo nekome nesto slicno?

Meni se slično dešavalo samo što mi je izbacivao £ umesto $ iako sam bio na US vpnu..ne znam zašto

Meni se slično dešavalo samo što mi je izbacivao £ umesto $ iako sam bio na US vpnu..ne znam zašto
I to mi se desavalo :)
Jedino sto mi pada napamet, jeste da zavisi od developera iz koje je zemlje i koja je valuta tamo...

Moguće jer mi je izbacivao i HKD nekom prilikom :D

Meni je izbacio HKD kad sam kupovao TT4 ali je u konverziji to bilo 1$, a ne evro.

Mozda su nesto promenili pa gledaju odakle je kartica kojom se placa?

ma sve radi kao i pre, plaćaš u prodavčevoj valuti.

To, Vojkane, vidis, nisam znao :)
Nije lepo da samo promene valutu, a cifra ostane ista (kao da je neki nas tamo glavni :d)

e za taj tasker sam i ja imao neki bug i još neki pre ovde, samo promeni $ u € na kraju :) kod ostalih app nije tako, bude dobra konverzija

Vrh Dno