Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

ako se ovo odnosi na RF banku na zalost tih 20 je kao depozit i to ne mozes da trosis.meni je to bas smor jer imam tekuci kod njih.

Radi se o Postanskoj Stedionici, zvao sam i to je isto to. Mora 20 da sedi na racunu. Al' u Erste banci moze da se otvori, besplatno odrzavanje, samo mora potpis roditelja. :p

Evo i ja sam upravo update-ovao svoje podatke. Ne prihvata doduše Postal Code, ali prihvata i ima prefix za naš broj telefona. Ipak, i dalje nemam pristup paid aplikacijama. Možda je ovo prvi korak...

Stavi nulu ispred postal coda.

poz ljudi, preko tunnelbear-a sam lazirao us vpn i usao u us play store, pokusavam da kupim aplikacije sa mojom americkom kreditno karticom.
ali ne mogu nista da kupim :( ili mi kaze da mi je password pogresan ili da mi je porudzbina odbijena zbog visokog rizika. na iphone-u mi je glatko islo, nisam ni morao da laziram vpn.
Ima li resenja?

Pazite sta su mi odgovorili iz tehnicke podrske Tango-a na pitanje da ubace Srbiju na listu podrzanih zemalja za skidanje aplikacije:

Thank you for contacting Tango!

Unfortunately, it is not up to Tango to determine what countries are allowed to download the app. Tat restriction is set by the Playstore by request of the country.

We apologize for the inconvenience this may cause.

Bests,

-Jesus | TangoMe, Inc.
http://support.tango.me
Tango keeps you close to those you care about!

Jel moguce ovo?? Koliko je verovatno da su ovi nasi mungosi iz ko zna kojih razloga trazili od Google-a da nas izbaci sa liste zemalja za placene aplikacije? To moze da bude jedan od razloga zasto Google svima odgovara sa ne znam i radimo na problemu...***a pa i moja baba bi resila taj problem za 2 godine...

Ja od pocetka tog "problema" mislim da je tako.. Cenim da su nasi provajderi to uradili jer ovde ima dosta tehnicki nepismenih ljudi koji pokupuju 50apk i onda kada im dodje racun od 200e nece da ga plate.. To je neka moja teorija :)

Kakve veze ima kupovina aplikacija sa provajderima? Kakav "račun od 200e stigne"?

Hmm.. Ja sam se utripovao da se to kupuje preko racuna za mob.. :) totalni bag.. :( znam da je pre 3god postojala mogucnost da se kupe apk u dinarima a ja nisam imao povezanu bilo kakvu karticu pa sam mislio da ide na racun za mob

Poslednja izmena:
Pa ovo je totalni skandal, ako je tacno..a ne znam ni kako moze to da se utvrdi, jer Google cuti ko zaliven po tom pitanju :smash:

Zechs da ih zovemo ponovo, a? :D

Malo spikam na engleskom cisto da vidim sta se radi i da ga ne zaboravim :p

Mislim da je to klasična priča naše države da bi sprečili odlivanje novca u inostranstvo.
Isto kao što nisu hteli da dođe Paypal, i kao što komplikuju sa carinom da bi obeshrabrili ljude da kupuju iz inostranstva.

Mislim da je to klasična priča naše države da bi sprečili odlivanje novca u inostranstvo.
Isto kao što nisu hteli da dođe Paypal, i kao što komplikuju sa carinom da bi obeshrabrili ljude da kupuju iz inostranstva.

Što bi se reklo, klasika...

Ja ovde u nemackoj kad preko kompa udjem na play store, najnormalnije imam opcije da pazarim i filmove i muziku i aplikacije, to u BG nikad nisam primetio, ima li veze to sto sam ovde ili se nesto promenilo i za nas?

ima veze... odavde i dalje mora VPN

jel moguce da jos uvek nije google play pustio paid aplikacije .. najavljivano je u aprilu u svim medijima i nista ?? a nema nas ni na zvanicnoj listi

Kada vidim kojih drzava ima na ovom spisku place mi se...

U nekoj temi se spomenulo nešto da u stvari ovi naši ne daju google-u da nam omogući kupovinu.

Pa što ti se plače. Tito nije živ pa da lobira (od kredita, naravno), a ovi te iste kredite troše na koks i rave.
/rant over

Malo sam ih isprozivao preko help podrške.
Odgovor:

Hello Nenad,

Thank you for contacting Google Play Support. I understand you're having problems with country availability I can understand how this could be of concern, but I'll be more than happy to assist you with this today.

Thanks for writing in- we're excited to hear from our users from all over the world. At this moment, Google Play isn't available in Serbia. Please be assured that we are working hard to make Google Play available more widely, but since this requires a lot of negotiations with various teams (legal, content, etc.), I don't have an official timeline for when this might happen.

I'd also like to let you know to expect a short anonymous survey about your support experience in the next few days; we keep trying to find ways to improve our customer support, and your feedback will definitely help.

It was a pleasure speaking with you Nenad I hope I have been extremely helpful, and please don't hesitate to reply to this E-mail or contact us at support.google.com.

Regards,

Spencer
The Google Play Support Team

Od 4 pasusa 3 nemaju veze sa pitanjem :)

Ja ne znam sta jos covek moze da uradi osim da ih spamuje mailovima...na ovaj novi regioanlni sistem zakljucavanja se zali gomila ljudi na xda. U sustini izgleda da je tacno ono sto je neko napisao da nam je glavni nalog zakljucan na Srbiju i ne vredi vise nikakva promena zemlje u walletu, gmailu i sl. Nisam jos probao ovaj drugi nacin, a to je da preko vpna napravim novi gmail i wallet nalog sa adresom u usa i da vidim.

Poslednja izmena:
A kakva je situacija sa vraćanjem novca na google wallet? Moguće je da je tu problem, da ne mogu da vrate pare ako se vrati aplikacija.

Nema tu problema, pare se vracaju direktno na karticu sa kojom je obavljena kupovina...meni su tako 2x vracali kad sam otkazivao porudzbinu

I meni jednom.
Mada nije to problem i na paypalu su mi vraćali pare.

A ja ***** otkazao Broken Sword 2 jer ga platio 0.99£ umesto $, pa reko e necu dok ga ne platim u $ :banghead:

kupio sam pre nekih desetak dana neku aplikaciju koristeci vpn (jedva) i danas hteo da kupim jos nesto i salje mi google poruku: Хвала вам што користите Google новчаник. Приметили смо одређену активност на налогу *******@gmail.com која нас је навела да привремено суспендујемо коришћење овог налога ради ваше безбедности. Sad kao moram da saljem kopiju nekog svog dokumenta, jel imao neko jos nekih problema u vezi ovog, nesto mi se nesalje kopija dokumenata?

p.s. jel ima veze sto koristim ortakovu karticu, pa se ne slazu imena sta ti ja znam

Poslednja izmena:
Vrh Dno