Šta je novo?

Kako kupovati aplikacije na Google Play?

Evo ti dokaz, posto je rekao da ce mi poslati mail kao calling follow up :)

Thank you for contacting Google Play Support. I understand you are wanting to know when you will be able to purchase apps in your country. I can see how this can be of importance to you. I will do everything in my power to assist you today.

Thanks for writing in- we're excited to hear from our users from all over the world. At this moment, Google Play isn't available in Sudan, Cuba, North Korea, Iran or Syria. Please be assured that we are working hard to make Google Play available more widely, but since this requires a lot of negotiations with various teams (legal, content, etc.), I don't have an official timeline for when this might happen.

If there is any further questions feel free to reply to this email and i will be happy to further assist you.

Regards,

Dustin
The Google Play Support Team

Posto sam mu rekao da je dosao PayPal kod nas, on kao super ako je PayPal dosao, sigurno ce i google to odraditi i prosiriti na ostale zemlje da mogu da se kupuju aplikacije i knjige i filmovi i muzika. On nema informaciju, sve zavisi od nas (tj. vlade, banaka i tako toga) on tu ne moze nista, nego samo dalje da prosledi to sto sam mu ja rekao.

A inace stvarno usput dok je to trazio, pitao me kakav sam dan proveo, cime se bavim, kako je i to :) Bas prijatan lik. To je bre customer service, a ne ovi nasi ljaljani kad ih nazoves, pa se svadjaju sa tobom.

Poslednja izmena:
Sjajno, sutra cu ja da ih smaram :D

***e u koju su nas grupu zemalja svrstali...bolje da su napisali US enemy countries :p

Ja bih ih pitao zasto podrzavaju pirateriju?Jer sve i da se snadjemo za kupovinu,uvek postoji sansa da nam banuju nalog i da izgubimo sve kupljene aplikacije.Ako krene sa izvinjavanjem i kako rade na resavanju problema nabio bih im na nos da na tome rade dve godine,ako ne i jace i priupitao jesu li zaista toliko nesposobni ili se samo prave blesavi.Mozda ipak bolje da ne zovem....

Problem je sto on kaze ne vidi Srbiju ni da moze, ni da ne moze da kupuje :D Kaze ne znam kako to, vecinom se vidi da li moze ili ne moze da se kupuje. Na kraju mi on rekao, ako imas neke rodjake napolju nek oni izvade karticu u inostranstvu tamo gde moze da se kupuje, pa nek ti daju :D Mislim se u sebi, brate ovo je Srbija, gde to :D

P.S. Rekao je jos, posto je PP dosao kod nas, da su verovatno pregovori poceli, ali da on ne zna nikakve informacije niti moze da nadje.

Ja bih ih pitao zasto podrzavaju pirateriju?Jer sve i da se snadjemo za kupovinu,uvek postoji sansa da nam banuju nalog i da izgubimo sve kupljene aplikacije.Ako krene sa izvinjavanjem i kako rade na resavanju problema nabio bih im na nos da na tome rade dve godine,ako ne i jace i priupitao jesu li zaista toliko nesposobni ili se samo prave blesavi.Mozda ipak bolje da ne zovem....

Izivljavao bi se na coveku koji ne moze nista da uradi... Nije on kriv. Krivi su ovi iznad njega i ovi iznad nas...

Poslednja izmena:
To verovatno onda ima veze sa razdvajanjem Srbije i Crne Gore na listama...nesto kao kad su nam sklonili pozivni broj sa walleta...lik iz tehnicke podrske isto nije znao u cemu je problem, jer nas ima na listi za registraciju, a nema nas tu u listi pozivnih brojeva

Sta mislite da mi je pametnije? Posto imam 17 god, nemam jos bankovne racune... Da otvorim internet karticu posto mislim da to moze pre 18 uz licnu i ako mislite da je to bolje u kojoj banci mislite da je najbolje to uraditi ili da nadjem nekoga ko je vec ima da mi kupi neke aplikacije a ja da mu dam pare u dinarskoj protiv vrednosti? Prvo sto bih kupio je Nova Prime jer narodna verzija ne radi zbog verifikacije iz same aplikacije, onda je tu i Tapatalk i jos par koje mi trenutno ne padaju na pamet al znam da ima jos neka, al eto, prvenstveno Nova Prime. :)

Najbolje da izvadis sam banka intesa internet karticu. Mislim da ne moras da imas 18god. A koliko znam ona je za dz,cak ne mora ni da se ima depozit kao npr kod rajfajzena

Hvala na odgovoru :)
Nadjoh na sajtu da moze da se otvori uz samo licnu kartu, al pise i da je vezana za devizni racun. Videcemo. :D

Poslednja izmena:
Da vezana je za devizni racun.. Sada da li za njega treba 18 leta,ebem li ga..

Taj devizni račun dobiješ kada otvoriš karticu.
Kako si mislio drugačije?

Pa ne znam, stvarno se ne razumem, nikada nisam imao dodira sa tim stvarima. Ako se devizni racun samo 'dobija' uz vadjenje internet kartice onda valjda ne treba 18 god. a ako treba vec da se ima pre otvaranja internet kartice... Ne znam, pozvacu pa cu se raspitati.

Djilke imao si vise srece :D Dobio si nekog lika koji zna nesto..meni se javila neka riba i samo mi dala genericke odgovore..nije podrzano, ne znaju kad ce biti i sl. Iako sam je specificno pitao jel vidi da li je Srbija na listi zemalja koje ne podrzavaju placene aplikacije i rekao da imam aplikacije koje sam kupio dok smo bili podrzani, a sad nemam pristup njima, na sta mi je rekla ***a zao mi je :D

Jesi je barem na kraju razgovora loše ocenio? :D Jesi radio survey? Ja sam ovog lepo ocenio, dečko se trudio, a i bio kulturan i ljubazan... 40 minuta je trajao razgovor, pošto sam ga pitao još svašta, jer sam video da za aplikacije ne može ništa da nadje...

Inače možda ti bio loš engleski, pa te ova nije razumela :p

Engleski mi ne diraj...5 godina na institutu za strane jezike :D (ima da te skalpiraju tamo, ako im odam tvoje podatke :p) Dao sam joj neutralne ocene..tipa odgovorila na pitanje ali nije resila problem i sl. 9 min razgovarali :D

Thank you for contacting The Google Play Support Team today and for providing details about accessing free apps, I'll make sure to answer any questions you have regarding this issue. Based on the information you sent along, it appears you’re experiencing issue #5863686 from our known issues page. Users who are seeing this issue:

- Are located in Serbia or Croatia
- Are receiving various errors when trying to purchase apps on Google Play
- May have been able to purchase before, but now are completely unable to buy Android apps

We’re working hard to resolve this issue so that users in this country can download paid apps again; however, at this time, there is no workaround or fix available. Due to high volume of inquiries surrounding this issue, we won’t be able to keep you updated on the issue via this thread; however, you can find updates on this issue by checking our known issues page:

http://support.google.com/googleplay/bin/static.py?&page=known_issues.cs&ki_topic=1319135

If the issue you’re experiencing is not as described above, please let me know so I can continue to look into your case. If you feel your case is unique and is not this known issue, any further information you can provide (device logs, screen shots, etc.) that will help us pinpoint the problem would be very helpful - you can attach them to your reply, and I’ll take a look.

Regards,

Alix
The Google Play Support Team

Al to nije sve...sad cu da je smaram mailom na svake 2-3 nedelje :D

Poslednja izmena:
Tako je.. Mozda ti da i personalni broj moba,adresu stanovanja i skajp adresu ! ! ! ;) salu na stranu sta dobijate tim smaranjem,kao da ce zbog njega ubaciti kupovinu apk u srbiji

Poslednja izmena:
Bogami ja sam smarao lika iz wallet supporta tako i eno ponovo +381 koda tamo u brojevima telefona :D

Dokon pop i goveda krsti :)

Nadje se vreme za sve..nema potrebe za cinizmom...meni znaci da mogu da kupujem aplikacije i da imam pristup svim aplikacijama namenjenim payed trzistima ako tebi ne znaci..

kakav cinizam vidiš da ima smajli :)
a imam i sigurno 20ak kupljenih što aplikacija što igara. voleo bih i ja da se ne smaram sa TBom al sumnjam da će chat sa operaterom nešto da promeni na tom polju :)

Ne znam, moze da bude maska :D Pa nada postoji...ja cekam Broken Sword 2 na popustu ponovo pa da ga kupim..ali realno smara to sa vpn-ovima. A ***a cemu im sluze ti operateri nego da rese problem valjda...mozda prosledi mail nekom drugom ko vise zna :p

Mene su opet zvali :) propušten poziv i mail upravo, ali ja sam spavao (sad ustao)... Bolestan sam, pa kad ozdravim zvaću ih da nastavimo gde smo stali :)

Odlicno..nastavi...ima da ih prekrstimo sve tamo u Google-u u pravoslavce :D

Mene su opet zvali :) propušten poziv i mail upravo, ali ja sam spavao (sad ustao)... Bolestan sam, pa kad ozdravim zvaću ih da nastavimo gde smo stali :)

Preko cega pricate? Stvarno se ne razumem u komunikaciju sa Guglovim operaterima. Sto bi oni tebe zvali? Zar nisu oni tu da ti njih pozoves i da ti oni rese neki problem ako mogu ili daju neku informaciju?

Ma djilkos im samo pokazuje vrhunsko znanje ciljajuci da oni to primete i da ga zovu i ponude mu posao u googlu :) stara fora ;)

Preko cega pricate? Stvarno se ne razumem u komunikaciju sa Guglovim operaterima. Sto bi oni tebe zvali? Zar nisu oni tu da ti njih pozoves i da ti oni rese neki problem ako mogu ili daju neku informaciju?

pa tako uglavnom rade... ali kad imaju problem koji ne mogu da reše, onda oni zovu đilketa da im pomogne :)

Support može da radi dvosmerno.
U normalnoj zemlji, ti možeš da zatražiš da tebe kompanija pozove (njihov support), pogovoto ako im ostavljaš pare.

To ti je call back funkcija..na onom linku koji sam ostavio pre par postova...popunis polje sa svojim brojem telefona i oni tebe pozovu umesto da ti njih zoves i trosis svoje pare...oni ionako zovu preko VOIPa tako da njima to nista ne znaci

"Poštovani,
Ukoliko nemate navršenih 18 godina, na žalost ne biste bili u mogućnosti da zahtevate VISA Internet platnu karticu. Kada budete punoletni, pomenutu karticu možete zahtevati na šalteru najbliže ekspoziture uz važeću ličnu kartu. Zahtevanje i održavanje VISA Internet kartice su bez novčane naknade."

Odgovorise mi :)

neka ti roditelj/staratelj ode tamo, otvori racun i uzme karticu, posle preko interneta otkud oni znaju ko koristi :)

Vrh Dno