Šta je novo?

Kako koristiti firewall?

ZoNi je napisao(la):
...

1. sta imam da ga kontrolisem - on sam radi svoj posao... jedanput ga podesim, i posle zaboravim na njega... tako i treba da radi dobar FW na kompjuteru na kome se ne drze Al Kaidine tajne, npr...

2. paaa... nemam NIKAKVIH problema, a provodim puno vremena na Netu (i na raznim ilegalnim sajtovima)

3. ne vidim da svetluca :D jer sam iskoristio kewl opciju WinXP-a: Hide always (za one koji ne znaju: sakrije tray ikonicu)

eto... volim potpuni automatizam... :p

Pa opet nisi siguran da li radi kako valja? I da li uopste radi? :)
Eto stavio sam Outpost...jes da zauzima i po 17 MB rama ali deluje sigurno. A i tako funkcionise - vrlo ozbiljno...

Ova prica o Kerio-u me podseca na tvoje konstantno pricanje da ne NAV najbolji :) Ista prica i sa MY IE :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
1. Pa opet nisi siguran da li radi kako valja? 2. I da li uopste radi?
1. pa, nisam siguran... a i kako bih bio? mogu samo da se nadam da ZAISTA radi dobro... za sada nisam imao razloga da verujem u suprotno! kad budem pomislio da ne radi dobro, odmah cu ga obrisati (bas kao sto sam obrisao ZA Pro kad sam shvatio da mi davi komp i stavio Outpost, koji sam obrisao kad sam shvatio da ne mogu da pristupim Sezamu... ili kao sto sam presao na IE sa Netscapea 3.01... ili kao sto sam zamenio Crazy Browser i stavio MyIE2... ili kao sto sam poceo da koristim EmEditor posle NoteTab-a)... rekao sam vise puta: nisam ni najmanje sentimentalan prema softveru!

2. radi... povremeno iskoci prozor, kad me pita da li dopustam neku konekciju ili slicno...

Ova prica o Kerio-u me podseca na tvoje konstantno pricanje da ne NAV najbolji :) Ista prica i sa MY IE :)
zar sam nekada rekao da je NAV najbolji??????????? :confused:

inace, presao sam na NOD32 pre dva meseca :D stvarno je najbolji :beat:

ma, x puta sam rekao: ne postoji najbolji ___________ (upisi sta hoces: av, fw, browser, os...)

(mada, za MyIE2 zaista mislim da ne postoji bolji shell za IE!)

jedino sto kod tebe ne razumem jesu ovakve recenice:
"Outpost ... deluje sigurno... funkcionise - vrlo ozbiljno..."
kako to DELUJE sigurne i kako to funkcionise OZBILJNO??? :confused:

...

A ja to mogu opovrgnuti sa 5 instalacija ZoneAlarma na 2 razlicita sistema na kojima je pravio brljotine.

Instalirao sam Zone Alarm na vecem broju mashina, i nisam imao probleme. (jeste me, doduse, jednom zaj.....lo, i to bas kod mene, ali sam resio problem). Uostalom, "stvar ukusa". cheers

Još jedan glas protiv ZA i svih varijanti. Na stranu što su sve verzije od 3.0 pravi "resource hogs", često zna da zaglavi i da blokira pristup ( u stvari izgleda da blokira pristup DNSu, jer radi na klasične IP adrese - brojeve, ali neće i na hostname).
Koliko je ZA pouzdan dovoljno govori i to da sam bez problema naleteo na sajtove koji daju savete kako da se uninstall-ira (prilično komplikovana procedura), i koji opisuju probleme koji su se javili i kod mene.
Inače, kod mene šljaka Tiny Personal Firewall 2.013. Za sada bez problema.

Sad sam bas skinuo taj Kerio da ga probam.
Ispada da postoji samo ova besplatna verzija za single korisnike, sve ostale su za mreze, munje i gromove. Da niste probali te ostale?

Vrh Dno