Šta je novo?

kako kloknuti, a da radi stabilno?

• Začetnik teme Začetnik teme ris
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ris

Slavan
Učlanjen(a)
01.04.2006
Poena
301
Barton XP2500+(@1,86GHz), Leadtek 6600GT AGP (540/1000 -bez dizanja voltazze), 1Gb Ram-a (corsair VS), i ASUS a7n8x2.0 (NForce 2 Ultra 400 Rev C1) BIOS Rev 1006 . sve radi na default frekvencijama i voltazzi. pokushao sam par puta da podignem proc ali nece da radi preko mnozzioca 12 (default 11), sa kojom ne dobijam apsolutno nishta, i ni na jednoj drugoj frekvenciji FSB osim 166MHz....probavao sam svashta (nishta softversko/hardverski, samo preko BIOSa) i posle reseta skoro uvek isto - monitor nece da se upali. novi reset nishta ne odradi. tek kada ga ugasim i ponovo pokrenem sve lepo krene ali mi ochitava da je proc 1100 MHz... u jednom od proshlih stanova sam podizao proc na XP3200+ (@2,2GHz) i ferceralo je ali prilichno nestabilno (upucavao se prilikom podizanja bilo chega iole malo zahtevnijeg - box cooler, nisam ga menjao), ali mi je tamo za razliku od trenutnog stana bio MNOOOOGO stabilniji napon u stanu.
osim hardverskih poboljoshanja (UPS i neki mocniji cooler za procesor) jel ima neko neki koristan savet kako ovo malo nafrizirati, a da ne izgubi stabilnost u radu i da se ne pregreva?

cekaj, da li ti dozvoljava da spustis mnozioca, npr na 9?
ako ti dozvoljava, kreni od 9x200fsb, pa se dalje igraj... (eventualno spusti memoriju na nekih 2.5-3-3-11) lagano digni na 10x200, pa ako nije stabilno digni voltazu, pa tako... uglavnom ako ti za 11x200 bude trebalo vise od 0.1v povecanja odustani, znaci da ti je procesor los primerak...
ako ne uspes da ga nateras da radi na 9x200, onda bas imas problem...
box cooler ti nece biti dovoljan za hladjenje bartona, pogotovo kad mu dignes voltazu... obavezno pazi na temperaturu (speedfan)
e da, cak i da ti radi 100% stabilno na 11x200, nije to tako impozantan dobitak, tj neces ga bas preterano primetiti u praksi...

Pa probaj stvarno 200x9 na 1.65V. Ako nece onda zameni stan :d
Salu na stranu, ako hoce na 200x9 probaj nesto drugo. 180x10! I to bi onda morao da radi. Onda dizi polako FSB pa dokle doguras. Zapamti frekvenciju i digni mnozioc na 11 npr. a smanji FSB da bi dobio onu "zapamcenu frekvenciju". Moralo bi i to da radi a ako posle toga kuca onda dizi malo voltazu.
Ako nece ni 200x9 onda si bas zabo krs koji ne podnosi FSB nikako :S: E to je lose. U svakom slucaju izgleda kao los primerak cim nece ni na 3200+ sa def naponom. Koje ti je napajanje? Mozda te i ono zeza...

nisam bio ovih dana kuci. pokushacu neshto pa izveshtavam o rezultatima 🙂

Nazad
Vrh Dno