Šta je novo?

kako je moguce?

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Imam sledecu konfiguraciju....
AMD Athlon XP 1800+
Epox 8rda+
geForce 2 mx400 tv out
256 ddr twinmos
Windows XP +SP1

e sad, drugar ima amd na 1 ghz neku epox plocu [ne znam koja ali je stara 2 godine] i 256 sdrama kao i istu graficku kao i ja [oboje imamo eagle nvidia]...problem je u tome sto skoro sve igricie kod njega bolje rade... konkretno Black Hawk Down njemu radi bez ikakavih problema dok kod mene secka i u 800x600 !!! Napominjem da je isti OS SA istog CD-a i directx isti... slicno je i sa drugim igrama ... njegova vuche uvek na vecoj rezoluciji... uzgred i sam operativni sistem se jako brze dize [za 10 sec brze].... Jos da kazem da su operativni sistemi sveze instalirani sa minimum programa i da su svezi driveri za plocu ...ne razumem kako je moguce sve ovo... neka objasni neko ako moze

pa mmozda mu je sistem manje opterecen dobro podesen i ti imas falsh delove

kazem opet: SVE imamo isto... operativni sistem je isti i instaliran pre same instalacije igrice... nista nije podesavano
i koji su to falsh delovI osim graficke ?

Swiper je napisao(la):
AMD Athlon XP 1800+
Epox 8rda+
geForce 2 mx400 tv out
256 ddr twinmos
Windows XP +SP1

e sad, drugar ima amd na 1 ghz neku epox plocu [ne znam koja ali je stara 2 godine] i 256 sdrama kao i istu graficku kao i ja [oboje imamo eagle nvidia]...problem je u tome sto skoro sve igricie kod njega bolje rade... konkretno Black Hawk Down njemu radi bez ikakavih problema dok kod mene secka i u 800x600 !!! Napominjem da je isti OS SA istog CD-a i directx isti... slicno je i sa drugim igrama ... njegova vuche uvek na vecoj rezoluciji... uzgred i sam operativni sistem se jako brze dize [za 10 sec brze].... Jos da kazem da su operativni sistemi sveze instalirani sa minimum programa i da su svezi driveri za plocu ...ne razumem kako je moguce sve ovo... neka objasni neko ako moze

Zavisi od dve stvari:

Prvo je jedan prost stos koji po tebi verovatno nije u pitanju...
OS TREBA instalirati sa oko pola memorije a onda (naknadno) tj posle instalacije dodati tj duplirati memoriju... Radice osetno brze...

Drugo JAKO zavisi koji programe igrice itd si (ste) instalirali posle...

mozda si ukljucio AA (AntiAliasing) pa radi sporo, mozda nemate 100% iste kartice (mozda je tvoja sa 64bit memorijom znaci mx200)???

Nforce ploče i dalje pate od nedorađenih drajvera i sličnih problema.
VIA rula! :D

Swiper je napisao(la):
AMD Athlon XP 1800+
Epox 8rda+
geForce 2 mx400 tv out
256 ddr twinmos
Windows XP +SP1

Izgleda da ta ploca ne mirise bas najbolje ostale komponente. Ne kapiram zasto ljudi toiko hvale NForce. Sve NForce kofiguracije koje sam sklopio pravile su mi manje ili vece probleme. :cuss:

Konkretno u tvom slucaju, potrazi novije drajvere za NForce na netu. Batali te na instalacionom cd-u. Probaj sa disablenovanom zvucnom kako radi.

Prvo probaj da zamenis drajvere (pre svega za plocu i grafiku), pogledaj IRQove da nema nekih konflikata i ako treba reinstaliraj OS (ili instaliraj neki drugi)
Ako to ne pomogne onda je verovatno falican hardware. Najbolje resenje bi bilo da pitas nekoga da isprobas njegove komponente na svojoj masini i to ovim redom:
1. graficka
2. memorija
3. procesor
Pa ako nije nista od toga
4. ploca
Ili ako je masina jos pod garancijom odnesi je da ti prodavac to odradi.

@sasami: gde se to iskljucuje i sta je uopste to ?:) nisam nista dirao... a inache nismo kupili kartice kod istog dilera ali imamo iste kartice,mx400 ddr 64MB

@dejandj: imam jedan modul od 256 rama tako da ne mogu da instaliram sa pola rama... a sto se tiche programa i igrica vec treci put nhapominjem da sam instalirao OS pre same instalacije igrice i nista nisam stavljao od programa igrica i slichno sem drivera za plocu graficku itd....

Inache ja sam mislio da je prvo do DirectX jer sam imao vecrziju 9.0b i vratio se na staru 8 ali nije ni do toga...

interesuje me jos nesto... hteo bih malo da kloknem komp... sta i kako da setujem a da radi stabilno? trenutno proc je na 11,5x133 a memorija stoji na 200... i zanima me na kojoj voltazi treba da stoji agp ? trenutno je na 1.5 V pa samo mislio da mozda zbog toga ne rade igrica bas najbolje...

Swiper je napisao(la):
interesuje me jos nesto... hteo bih malo da kloknem komp... sta i kako da setujem a da radi stabilno? trenutno proc je na 11,5x133 a memorija stoji na 200... i zanima me na kojoj voltazi treba da stoji agp ? trenutno je na 1.5 V pa samo mislio da mozda zbog toga ne rade igrica bas najbolje...

Memorija i CPU treba sinhrono da rade - elementary, my dear Watson :D

Voltaža AGP-a nema mnogo veze sa brz. već sa stabilnošću.

Swiper je napisao(la):
@sasami: gde se to iskljucuje i sta je uopste to ?:) nisam nista dirao... a inache nismo kupili kartice kod istog dilera ali imamo iste kartice,mx400 ddr 64MB

Ako neznas sta je to, znaci da nisi ukljucio :), ControlPanel->DisplayAdaprers->Advanset...Setings.
Nije vazno umeksanje ivica (AntiAliasing) znatno usporava mx400, ali zato imas lepsu sliku:))

da li je mozda problem to sto on ima hdd 40 GB Maxtor 5400 dok ja imam neki tamo Fujitsu star 3 godine od 10 giga ??

Swiper je napisao(la):
da li je mozda problem to sto on ima hdd 40 GB Maxtor 5400 dok ja imam neki tamo Fujitsu star 3 godine od 10 giga ??

Sasvim sigurno nije! Kao sto sam ti rekao prvo probaj druge drajvere.

koji su najnoviji driveri? ja imam 2.45 .. ne znam da li su se pojavili noviji...

graficka je bila problem.. uzeo sam od druga istu graficku ali izgleda neki bolji primerak i radi igrica ok

Vrh Dno