D
Kakav je to server sa GUI-emMoj "server"![]()
taj distro je naslednik antergos-a ?Endavour + ArcoLinux Spicies
Screenshot tool je nova stvar i integrisan je u gnome shell. Ne mogu isto da se naviknem na njega, jer sam često koristio stare prečice na tastaturi. Prt Sc ili Alt + Prt Sc / Shift + Prt Sc.Izmedju ostalog i zbog toga, ali ima i drugih bitnijih stvari:
Umesto da popravljaju stvari koje ne valjaju, oni samo povecavaju taj spisak. Nautilus je toliko dobro odradjen da uvek moram imati Dolphin instaliran pored njega, mogli su napraviti krstenu aplikaciju za instaliranje ekstenzija, a ne da koristim onu budzevinu preko browsera itd. itd.
- Default screenshoot program su zamenuli sa nekim djubretom koji je samo zakomlikovao stvari. Pre stisnem F12, oznacim misem deo pozadine, pustim i gotovo. Sad mi treba 5 koraka da bi uradio jednu prostu stvar
- Gedit su takodje zamenuli sa nekim djubretom kom pola stvari fali
- Terminal unazadili, pluginove skroz izbacili
- 50% aplikacija koristi libadwaitu, a 50% GTK. Drugim recim Dark/Light automtaski mod ne radi kako treba. Bolje mi je radio Night Theme Switcher, nego ovo njihovo.
- I na kraju izbacili su mogucnost skinovanja. Aplikacije koje koriste libadwaitu nije moguce menjati, a ako je gnome bio po necemu poznat to je po jednostavnosti kreiranj tema uz pomoc CSS-a koji u danasnje vreme svako zna.
Vraticu se na Gnome 41, a kada on prestane funkcionisati onda cemo da vidimo za dalje.
Najbolje je da ne ograničavaš jer gnome kao ima dosta zavisnih paketa na Archu. Može samo napraviti probleme, jer partial upgrades nisu podržani. Jedino rešenje je da zaboraviš i Gnome na Archu i prebaciš se na KDE, Cinnamon, XFCE, Budgie ili neki tiling wm (ako si ljubitelj dobrih animacija i ne voliš puno da podešavaš, zaobiđi ih)Ja bi voleo da vidim uputstvo, konkretno za Arch, kako se vratiti ili još bolje ograničiti / zaustaviti nadogradnju na Gnome 42?
Blokadom preko pacman.conf (blokirao sve pakete koji imaju veze sa gnome) sam napravio kuršlus pa potom i odustao. I meni ne radi dosta stvari na Gnome 42, toliko da sam došao do toga da na kraju isforsiram sebe na prelazak na neki WM, konačno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari