Šta je novo?

Kako izbrisati Tang.gen virus?

Mozes sa drugom Vistom.
LiveCD-a imas svuda, po torentima najvise.

Mozes i sa Vistom, ali postoji mogucnost da je i ta Vista zarazena ako si npr pokretao "zajednicke" programe a neki od njih je inficiran.

Gledao sam torrente, nasao neki kaspersky koji je imao jedno 3-4 virusa, pa sam nasao dr web, i koliko vidim to je neki linux anti virus, i valjda je free. Skinuo sam sa oficijalnog sajta i sad skeniram. (Samo na laptopu) A ovaj zarazeni desktop probam sutra. Hvala svima

Na laptopu mi se normalno startovao linux i dr. web, sve je skenirao lepo i nasao 2 trojanca i izbrisao. A na desktopu se nije isto startovao. Samo je skenirao (kao u matrixu je bio ekran). Preko celog ekrana je isao scan (mada nigde nije pisalo trenutno koliko je zavrseno skeniranje) i na kraju nije mi napisalo koliko imam virusa. I zbog ovog virusa ne znam sta da radim. Reinstaliram sistem i dalje ga ima. Sutra cu probati ovaj bitdefender rescue cd, ne znam sta drugo da radim.

Reinstalirao sam sistem, i stavio 64bitnu Vistu. Viruse i dalje imam tj stvaraju se ponovo. Zarazuje mi sve exe fajlove. Skenirao sam sa Bitdefenderom 2009 rescue cd i "ocistio" je inficirane fajlove. I dalje se stvaraju virusi. Ovo mi je drugi put da reinstaliram sistem od 0. Da li ima neko neki predlog kako da izbrisem virus/trojanac a da ne formatiram hard (imam dosta fajlova)

Ocito da neka instalacija nekog programa koju koristis nije cista.
Instaliraj lepo prvo operativni sistem, pa sve drajvere pa onda programe za zastitu koje si SVEZE skinuo sa neta ;) Posle toga, sve ostalo, predlazem da sve poskidas pa onda da instaliras.

Uvek ali uvek isto instaliram, msn, tune up, magic disc, bittorrent, nod32, frozen throne i titan quest. ostalo nista ne stavljam. Evo sacu da probam program koji je preporucio Gatekeeper, Pa javljam za koji dan da li sam ocistio.
Inace Bitdefender 2009 rescue cd ne moze ni da ocisti ni da quarantin fajlove koji su mi zarazeni.
Edit: Koristim Nod32 Business firewall i Vistin fw.
Edit2: Skenirao sam sa ovim programom i nije mi nasao ni jedan virus
1-1.jpg

Probacu onda kad se ponovo pojavi virus da skeniram.

Poslednja izmena:
1. Bekapuj podatke (muziku, slike, filmove, mail, ...)
2. Podigni komp sa nekog Live CD-a moze Linux ili XP.. bilo sta
3. Obrisi c:\Program Files, c:\Windows i c:\Users (tj. c:\doc & settings). Obrisi sve iz root-a C: diska. Iskljuci mrezu (izvadi kablic).
4. Instaliraj OS ponovo ali ni slucajno ne korisiti fajlove kojima si pristupao iz prethodnog OS-a. Ne guraj stare CD/DVD diskove, USB flash memorije.. nista sto je bilo u dodiru sa inficiranom instalacijom. Znaci skini sveze drivere i programe koje inace koristis.

Virus prezivljava reinstalaciju zato sto stoji negde gde ga svezi OS pokrene bez tvog pitanja.. a to moze da bude autorun na nekom od drugih drajvova, boot sector (pa se instalira kao rootkit), inficirao je tvoje instalacije (drivere i slicno)... Neznam odakle instaliras OS, ali ti je mozda i to inficirano (ako si skinuo sumnjiv ISO) ili si sam sa nlite-om ili slicnim alatima pravio svoju verziju OS-a i pritom i nehotica ubacio i virus. Najbitnije je da utvrdis izvor infekcije.

Izgleda da mi ne gine to :( samo izgubicu doooosta podataka. A live cd-ovi mi ne idu. Probao sam 2. Dr Web i BitDefender, ni jedan ne brise. A izvor ne mogu da nadjem. Ocistim ja zarazene exe fajlove ali onaj koji mi je zarazio sve to njega ne mogu da nadjem. Pretpostavljam da je to jedan exe fajl od neke mini igrice sto sam skidao za druga. -_- Naravno izbrisao sam odma sa Tune up shreder.

tune up,
Jednom sam ga imao i nikad vise. I ak okoristim 90% Linux,tada sam u Xp stavio tune up i toliko se napatio da poskudam Trj da sam na kraju ceo HD osim Linux particija ubio ,uradio install samo sa osnovnim stvarima i resio da tvikove nikada vise ne stavljam na taj Os koji n etrpi ni samog sebe.

Ja radim samo delete backup tj oslobadjam prostor i defragmentaciju preko tune up. Ostalo mi ne treba

Vrh Dno