Šta je novo?

Kako iskljuciri welcome screen

kalimero

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
319
Kako da se podesi da se ne pojavljuje pocetni ekran za unos imena i sifre vec da direktno ulazi u windows. To je radilo sa originalnom instalacijom, ali od kad sam stavio jos jednog user-a da nesto probam (pa ga zatim obrisao), poceo je da se pojavljuje ovaj pocetni zahtev, i ako sifra za ulaz ne postoji.
Napomena: Iskljucena je opcija ''Use the welcome screen'' u user acount-u, unutar opcije za izbor nacina na koji se useri konektuju.

Unapred hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da koristis mali, ali jednostavan programcic zvani "Powertoys for Windows XP". Ovaj programcic ti resava gomilu tih XP zackoljica i ja ga obavezno instaliram, tj. ne mogu da zamislim XP bez njega. Probaj da ga nadjes na Net-u, a mogu i da ti ga posaljem na mejl ako hoces. Poz.

User Accounts > Change the way user log on/log off > Use the welcome screen ON i User fast switching ON. Tako ti se pojavljuje Welcome screen i sve ok radi, ako si na to mislio. Takodje imas u powertoys programima da podesis koji user prvi da se startuje, iako imas dva na kompu.

Ako imaš instaliran Visual Studio .NET, moraćeš da ukloniš dva dodatna juzer accounta koja je on napravio...

Cisto da te podsete na nivo zastite koji imas - instalacije same kreiraju usere, gase M$ firewall... Genijalno!:S:

slazem se 🙂

sledeci nivo:
- stizu racuni za struju vodu djubre i .... Windows!
U`ve been using our os for 10years, please make payment 4898,25$...

Nije losa idej ISKLJUCITI Automatic Update, pa rucno instalirati samo ono sto je stvarno neophodno...

imas i laksu varijantu iskljucivanaj Welcome Screen-a

Start -> run ->control userpasswords2

i pojavice ti se user control panel iz Windows-a 2000. Onda kliknes na korisnicko ime koje koristis pa onda odstikliras opciju "Users must enter a user name and password to use this computer". Kliknes na apply i onda ti se javlja mali prozor da uneses sifru za nalog koji si izabrao. U tvom slucaju ocito je da nemas sifru tako da samo kliknes OK i to je to. Nema Welcome Screen-a a naloga ima koliko hoces.

Nazad
Vrh Dno