Šta je novo?

Kako internet na laptop?

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Mlađi burazer mi ima kablovski internet kod Radijus Vektora. Ima klasičan USB modem.
Uskoro dobija laptop i želi da na njemu koristi internet koji već ima kod Radijus Vektora.
Da li je najjednostavniji put do toga da uzme ruter koji ima wireless i tako da deli konekciju na svoj komp i na laptop?

Poslednja izmena:
tako je. neki tp-link bi bio moj savet

Koliko je on para?
Ima li šanse da ga ima Radijus Vektor?

ja imam taj ruter..i kosta 2597 i 2900i nesto dinara (u winwin-u)...i super mi radi..mogu da nakacim net i na laptopu i na desktopu

Ja imam jedan problem tj. moj mladji burazer.
Ima kablovski net kod Radijus Vektora i dobio je laptop i zeli da deli konekciju(bezicno naravno) sa desktop racunarom.
Na desktopu je XP a na laptopu je Win7.
Kupio je ruter TP Link TL-WR340G. Sve smo konektovali kako pise u uputstvu kao i na CD-u. U jednom koraku tokom instalacije trazeno je da odaberemo izmedju: Dynamic IP, Static IP i PPPoE. Odabrali smo Dynamic i sve je bilo OK do zadnjeg koraka kada nije mogao da verifikuje podesavanja rutera. Slicna greska se javljala i kod PPPoE jer tamo je trazio username i pass koji mi nemamo...
Sta da radimo?

Hmmm, necu da tvrdim 100% ali probaj da uradis update firmware-a, mozda resi problem. Ili probaj da ga resetujes da se vrati na fabricko podesavanje pa da krenes ponovo sa setovanjem.

To sto si stavio na Dynamic IP, tako i treba da bude, on ce da dobije IP adresu od kablovskog modema a ti jedino sto treba da uradis u router-u je da mu ukljucis DHCP ako nije ukljucen i obavezno u WLAN ukljuci kabel od kablovskog modema do TP-Link router-a. Aj uradi sve to pa javi rezultate.

Problem je resen. Nazvao sam podrsku Vektora i rekli su mi da posle konfiguracije rutera moram da sve iskljucim na 15 min i da ce onda raditi...
I tako je i bilo. Znao sam da je neka glupa fora ali da je ovoliko glupa nisam znao 🙂

Nazad
Vrh Dno