Šta je novo?

kako instalirati windows na mac

focus

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2006
Poena
320
može li mi neko pomoći oko instalacije windowsa na ovaj komp?
dobili klinci na poklon i sad njima mac os neznači ništa:p
uspeo sam sa win7 da dođem do formatiranja hdd-a ali ne dozvoljava format niti instalaciju. dali je ovako nešto uopšte moguće uraditi ili je izvodljivo samo uz neki emulator na mac-u?

A da ti to zamenish za 3 laptopa iste jachine, instalirash windows, i uvek imash neki rezervni ako neshto razbiju ? :)

to mi je prvo palo na pamet:D al ne mogu mora ostati.
dolazi u obzir samo ako je nešto izvodljivo sa ovim:trust:

imas li bootcamp?(u applications valjda se nalazi) ako nema onda skini sa apple.com, mislim da je to free ??
to pokreni i samo ce ti se kazti...ubacis win disk i instaliras i onda pri paljenju laptopa biras oces macku ili prozor :D

Macku ili prozor....:laugh: Bravo care...

da ima bootcamp, uspeo sam da instaliram win:) hvala na pomoći!
nisam se sa mačkom igrao do sad pa nisam upućen:D međutim mislio sam da će ovo sa winom ići mnogo teže.

Njima MacOS ne znači puno, ali bi tebi rešilo gomilu problema. Verovatno je to logika kojom se vodiš.

Par stvari vezano za MacOS:
#1 nećeš morati da brineš o njihovoj bezbednosti/privatnosti (postoje detaljne opcije za podešavanje)
#2 postoji pregršt igara za Maca, skroro kao za PC
#3 mogu nešto korisnije u životu da nauče od računara (veoma kvalitetan rečnik Engleskog jezika)

Jasno mi je zašto ti misliš da je to bolja solucija, jer ti ne znaš ništa o MacOS pa računaš da ćeš lakše ovako da im pomogneš ako negde zapne. Ta osoba koja im je poklonila taj poklon je imala ideju kako i na koji način dete može taj poklon da iskoristi.

Poslednja izmena:
Igre koje mogu da se teraju na tom laptpu, ipak je vremešan, mogu da se nađu i za Maca. Tipa Zuma, Peggle i slične. Postoji i NFS za Maca, ali naravno, ne mogu se igrati na laptopu. Tako da, ako je to trebalo da bude neka obična kućna mašinica, daj svakako i OS X-u šansu. Nema veze što ti/vam je nepoznat. Pravljen je da se i ***** snađe u njemu, pa nećeš imati problema (ako zvuči kako ne treba, nisam tako mislio) :d

da budem iskren do sada nisam imao prilike da se susretnem sa mac os x. za sve što ste naveli sam načuo i pročitao ponešto. kupljeno je preko i doneto na poklon (ne meni klinci od rodbine su u pitanju) tako da :p kupac se vodio uputstvima prodavaca nije neki poznavalac a meni je bilo lakše sa windowsom da rešim problem zato što igrice i sve ostalo već imam. ako zatreba mac os x je uvek tu :)
da je u mom posedu verovatno bi mi koristio i naučio bi još neke stvari ali nažalost nije:(

Vrh Dno