zikapn
Slavan
- Učlanjen(a)
- 14.02.2023
- Poena
- 225
Pozdrav, imam jedno mozda vama smesno pitanje al eto ne znam o cemu se radi, nisam toliko strucan da provalim. Naime, imam jedan stari PC, na njemu je obican HDD od 1TB podeljen na dve particije, jedna za operativni sistem a druga za podatke i to sve radi kako treba. Imam jos jedan HDD u kucistu koji mi sluzi za bekap i na kome je jedna particija i koji kad se prikaci na sistem uredno se sve vidi i sve radi. E sad, zeleo bih da taj drugi HDD napravim da bude isti kao ovaj prvi, znaci da ima dve particije, jednu za operativni sistem a drugu za podatke, da u slucaju kad ovaj prvi crkne mogu samo da ga otkacim a ovaj drugi da prikacim i nastavim da radim, pa kad stignem da kupim nov HFD. Ali, javlja se problem da kad instaliram Windows 10 na taj drugi, i kad ga posle otkacim od sistema, i prikacim ovaj prvi, ovaj prvi bukvalno kao izgubi Windows, nema ga, ondam na njega moram ponovo da instaliram Windows da bi radio sam u sistemu a onda pak ovaj drugi izgubi Windows, i tako sve u krug, nikako da oba imaju po dve particije na kojim je jedna sa funkcionalnim Windowsom koji normalno radi, nego samo jedan moze da ima Windows a ovaj drugi ne. O cemu se radi, zasto ne mogu da imam Windows na oba HDD nego samo na jedan 🙄. Hvala..