Šta je novo?

Kako instalirati Ubuntu 8.04

djuricv

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2008
Poena
309
Pitanje je mozda trivijalno, ali sam totalni pocetnik u toj oblasti. Hteo bih da instaliram Ubuntu 8.04. Da li mi preporucujete da ga instaliram u okviru nekog programa za virtualizaciju (npr. Virtual PC koji imam instaliran) ili direktno na neku particiju HD? Hteo bih da se po prvi put upoznam sa nekim alternativnim OS. Hvala!

ja cu ti reci samo kratko WUBI...

@danijel00
I ja cu tebi reci samo kratko - mogu samo da nagadjam sta znaci WUBI :-(. Ne znam da li si me razumeo, interesuje me koji je nacin instalacije bolji za neko pocetno upoznavanje sa Ubuntom, u smislu sigurnosti, stabilnosti osnovnog i gostujuceg sistema, opterecenja resursa kompa i lakoce rada. A procitao sam i tvoju devizu, al' evo ipak te pitam :)

@djuricv
pre par dana sam stavio ubuntu v 7.10 na VM Ware i jako lepo radi skoro kao da je instaliran na hard, imam 2 gb rama, tako da ...prvo ga probaj tako......
usput probao sam recimo vistu x64 na VM Ware, ne da oteze !!! cima , ...... pravi smor , prosto neverovatno koja razlika .....a evo ovo kucam sa viste x64 ali instalirna, znaci prosto leti sve ,otvaranje stranic a na netu kroz IE7 prosto leti......jedino sto dosta programa ne radi pod x64........

i 8.04 radi bez greške na VM Ware-u (kako ubuntu, tako i kubuntu). U kombinaciji sa Windows host mašinom, čini mi se da najbolje funkcioniše od svih linux-a. Ima nekih problema oko scroll buttona na mišu, ali i to se da rešiti vrlo jednostavno.

Na Virtual PC 2007 je veliko pitanje da li se uopste moze instalirati Ubuntu 8.04. A procitah i da Virtual PC nije moguce instalirati na XP Home i Vistu, tj. komplikovano je i trazi dosta podesavanja domicilnog OS. Zato, kako su prethodni ljudi vec rekli, preporuka ide za VMware.

kako najjednostavnije inst. linux bez ovog downloada. već ga imam downloadovanog i narezanog na cd-u

ako samo ubacis cd, pod windowsima imas wubi u rootu od cd-a...
nema particionisanja i ako te iznervira -- deinistaliras ga |))

Vrh Dno