Šta je novo?

Kako instalirati patch

Misko78

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2004
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
Matična ploča
MSI PRO Z690-P DDR4
RAM
Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
GPU
Gigabyte Aorus Master 3080
Storage
Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
Zvuk
Onboard
PSU
Corsair HX750
Kućište
Phantex P600S
Monitor
IIyama G-Master GB2770QSU
Miš & tastatura
Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
Laptop
Macbook Pro M3
Mobilni telefon
Iphone 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sklopio sam od delova koji mi leze po fijokama Linux Ubuntu 8.04 Hardy Heron masinu:

- Asus K8N Nforce3 250Gb
- Sempron 2800+ E6
- 2x512MB
- ASUS Radeon 9800XT 256MB

E sad problem je sledeci, na par ploca ukljucujuci i ovu moju postoji problem konfigurisanja AGP_a u cipsetu. To se manifestuje tako sto nece da ucita agp drajver pa samim a to kao posledicu ima onemogucavanje ATI drajvera da se ucita pa onda 2D radi preko Mesa drajvera a 3D ne radi. Resenje je downgrade BIOS_a na verziju 1006 u kojoj sve radi ali to u mom slucaju ne pije vodu posto procesori bazirani na E6 i E3 jezgrima nisu podrzani u toj verziji vec tek od verzije 1007. E sad postoji izvestan patch kojim se ovo resava ali kako sam totalni Linux noob ja ne umem da ga primenim.

Patch se nalazi ovde pa ako neko moze da mi pomogne bio bih zahvalan.

Hmm, nista mi nije jasto sta treba ubaciti a sta promeniti u onom patch_u. meni sta god uradio izbaci patch: **** strip count l is not a number Ne znam sta da radim kad sam duduk za ovo. :wall:

Pa ne trebaš ništa promeniti u patchu. Lepo ti piše i na serveru i u ovom uputstvu.
1) skines patch
2) skines source tog kernela
3) odes u dir sa raspakovanim sourcetom kernela i otkucaš "patch -p1 < path/to/patch-x.y.z"
4) rekonfigurišeš i rekompajliraš kernel

Piše lepo u ovom RTFM-u.

Nazad
Vrh Dno