Šta je novo?

Kako instalirati Linux SUSE u VMWare?

• Začetnik teme Začetnik teme kvisko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kvisko

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2003
Poena
619
Vako, da li na OS ili Aplikacije ja se odlucih ovde. i unapred izvinjavam ako sam promasio mesto ali...
Ja koristim WinXP i oduvek sam koristio Ms -ove programe Linuks apsolutno ne poznajem i nikada se nisam istim koristio medjutim, od kada sam dovukao wireless internet u moj kraj i od kako je ruter kod mene (na kojem je linuks suse mislim da je 8.2) , kojeg cika Vule ponekad cacka kad je kod mene,pa posto nemam linuks vrlo cesto mi trpa svakakve budalastine na disk i na desktop pa mi pravi razna sr.nj. sa dodatnim programima ja resih da instaliram Linux na VMware. Sad je tu problem kako da instaliram Linux u VMware-u, kada setup nema nameru da ga instalira jer nemam SCSI pa nemam ovo, pa nemam ono , a hteo bih da se resim cika Vuleta da se ne igra po mom desktopu jer ionako voli da se igra sa crnim ekranom. Imam dovoljno RAM-a za linuks , jer znam da mu to znaci mnogo.

Koji ti to SUSE imas i koji VMware!? Kod mene sve radi savrseno, i SUSE 9 i Mandrake. Najbolje ti je da pogledas na njihovom site-u (VMware) postoji user guide kako se instalira koja verzija linuxa i kako. Mozda nije losa ideja da probas i Microsoft Virtual Machine ili kao vec bese.

A i jednostavnije ti je da kada pravis virtuelnu masinu, podesis da hard disk ne bude na "SCSI" kontroleru (default) nego na IDE... bar ti nece traziti SCSI drajvere i slicno...

Ma radi se o sledecem: U pitanju je VMWare workstation 4.5, a linux je SUSE 8.2. Instalirao sam ja WIN98se i on radi odlicno (jedini razlog toga je sto mi treba jedan program koji ne radi na NT podlozi), medjutim kada hocu da pokrenem instalaciju suse, ma nece jednostavno ni da pipne CD,kao da nece da pokrene CD-rom. Trazi boot sa FDD-a zatim HDD-a , CD nii da pipne. Onda mu ja setujem "bios" da mu prvi boot ide sa CD-a.Nista.Zatim ide ona varijanta ( posto imam dva ROM-a) prvi cd autodetect, drugi fizicki recimo H, nista , pa kombinacija 2. , pa 3. , pa 4. pa nista ne prolazi, jednostavno nece da pokrene boot sa CD-a. Ova verzija SUSE koju imam vec je instalirana na nekim drugim racunarima i potpuno je ok. ??????

Ja koristim VMWare 4.5.1 i SuSE 9 (original) i sve radi sasvim normalno, kao i kod instalacije bilo kog Windowsa. Pogledaj uputstvo za instalaciju na http://www.vmware.com/support/ws45/doc/, čini mi se da je tamo objašnjeno nešto oko butovanja sa CD-a.

Nazad
Vrh Dno