Šta je novo?

kako instalirati 64-bit Windows 7?

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
pokusavam da instaliram W7 64bit, ali mi se pojavljuje ova poruka.

isto sam pokusao i sa verzijom 7057, a ova poruka je od verzije 7077.
skinuo sam vise verzija W7 64 i sa svakom isto.

sta je u pitanju?

Prilozi

• Untitled2.webp
    Untitled2.webp
    88.1 KB · Pregleda: 293
Čekaj malo... ti pokušavaš da instaliraš 64-bitni OS iz 32-bitnog OS-a? 😀

nemam pojma, nisam znao dane moze nisam tako ni razmisljao.
znaci ne moze? moram iz biosa da ga podizem.

jos samo nesto kako najlakse da backup sistem da ako nesto zabrljam, sistem podigdem za 5 minuta sve sa programima?

nemam pojma, nisam znao dane moze nisam tako ni razmisljao.
znaci ne moze? moram iz biosa da ga podizem.
Setup za 64-bitni OS je naravno 64-bitni program i kao takav ne može da se pokrene u 32-bitnom okruženju. Moraćeš da butuješ sa instalacionog diska da bi se podigao u svom native okruženju.

jel moze neko malo bolje da mi pojasni kako da bekapujem ceo W7 se sa programima i kako posle da je povratim?
jel idem na opciju record patrition, ne znam zta treba da radim ?

Samo odaberi da ti bejkapuje cijelu particiju na kojoj je windows. I nemoj zaboraviti da napravis boot-abilni cd da bi mogao vratiti image.

u acronisu imam opciju copy partitrons, jel na to treba da odem, onda me pita gde cu ca je snimim.
izaberem particiu sa najvise slobodnog prostora.

particija koju hocu da bekapujem 14/40 slobodnog prostora.
kako to posle da narezem na dvd trebace mi 5 dvd-ova. kako da bude butabilno

i sta posele ako hocu da je vratim kako to da uradim?

pazi, ti pravish image (rcimo ISO) "sliku" tvoje particije na kojoj je Win instaliran i to stavljash na drugu particiju (recimo D), poshto je to obichno preveliko za rezanje, zatim pravish bootabilni disk i iz "dos"-a raspakujesh taj image tvoje Win particije nazad na C, nakon toga reboot (restart) i dizhe ti onaj stari Win koji si imao... kratka verzija...

Poslednja izmena:
znaci celu particiju prebacim na recimo D, onad napravim butabilni disk samo windowsa koji narezem koji ce da podigne sistem bez programa, onda otpakujem snimljenu particiju posle cega se sve vrati na staro i stari winows i svi programi koji su bili instalirani sa svim podesavanjima meilovima?

ne... ti napravish image i stavish ga na D, pa onda iz "dos"-a u koji udjesh bootabilnom disc-etom, raspakujesh taj image na praznu (formatiranu) particiju C (gde inache stoji Win) i to je to. imash svoj win od pre...

aaa, mislim da kapiram.

napravim image sadasnjeg stanja. ako mi se ne svidja novi win ili ako ne radi, formatiram celu particiju i onda kao da hocu da instaliram windosw ceo postpak boot sa cd-a a ne sa harda, sistem se podize i onad udjem na D particiju.
jel moguce otpakovati iso fajl bez powiso ili slicnog programa.

koji je postupak za ulazak u dos. komanda

nema komande. napravis butabilni cd/dvd/usb/floppy, šta ti je već pri ruci i pokreneš sistem sa butabilnog medija koji si napravio.
Ako je sledeće pitanje "a kako napraviti butabilni medij?", google je tvoj prijatelj.. mada i pretraga foruma bi zadovoljila tvoje potrebe..

aaa, mislim da kapiram.

napravim image sadasnjeg stanja. ako mi se ne svidja novi win ili ako ne radi, formatiram celu particiju i onda kao da hocu da instaliram windosw ceo postpak boot sa cd-a a ne sa harda, sistem se podize i onad udjem na D particiju.
jel moguce otpakovati iso fajl bez powiso ili slicnog programa.

aaaaaaam ne bash.. ok pola si skont'o, napravish bootabilnu disketu, snjom udjesh u dos, i programu zadash komandu da raspakuje "Win image" (recimo da je to naziv tog ISO-a) na C i kad zavrshi ti na C imash svoj stari Win
lupachu sad ali to chisto da skontash..
unpack winiso D:\backup\winiso on C
nisam to radio bar 5 god tako da se ne secham kako se to radi, ja sam to radio sa nero ghost ili nije nero ali znam da je ghost :d

Poslednja izmena:
Sto zbunjujete covijeka, kak'i nero ghost valjda norton ghost. Al nebitno jer covijek pita za acronis.

@faca ne treba da kopiras particiju. Ta opcija sluzi da bi kopirao particiju na novi disk a ako to uradis tj kopiras C na D ostaces bez D particije.
Lijepo pokrenes Acronis i odaberes backup zatim odaberes particiju koju hoces da bejkapujes i pratis sta dalje pise jer ne mogu da se sjetim. Uglavnom ima dio gdje odabires gdje ces da sacuvas backup koji se po defaultu zove MyBackup.tib znaci radis backup particije a ne kopiranje.
A da bi napravio boot-abilni cd ides na Tools pa Create Bootable Rescue Media. Sledeci put kad hoces da vratis image boot-ujes taj cd i pojavice se Acronis graficko okruzenje isto kao i na windowsu. Odaberes restore, zatim odaberes image koji hoces da restorujes i na kraju particiju na koju hoces da uradis restore. Ne treba da formatiras particiju prije restore-ovanja.

hvala Shoma, a i ostalima.
sad sam skontao, nisam znao da na sistemskom disku treba da bude acronis program.
ja sam mislio ko zna koji fajl treba da bude na cd-u. napravio sam taj disk.

jel moguce da je bacup velicine 4,8 gb, a particija je bila velicine 20tak gb.

naravno da je moguce..

Nazad
Vrh Dno