Šta je novo?

Kako igrati igrice u home network?

sevastokrator

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
604
Prvi put se susrecem sa ovim problemom pa vas molim za pomoc. Naime i na pc i na laptopu imam instaliran w7 i preko rutera smo umrezeni. Pokusao sam da igram Stronghold Crusader i Return to Castle Wolfenstein (Multiplayer) ali ne mozemo da se nadjemo. Da li neko zna kako ovo da izvedem?
Probao sam i preko Hamachia ali ne moze.
Hvala

Proverite jel imate neki firewall pa ga ugasite. Takodje probajte rucno da gadjate ip adresu masine koja hostuje igricu.

Pa nesto tu nije dobro odradjeno, dal na ruteru dal na racunarima. A hajde probaj rucno dodate adrese uredjajima a ne da ti dodeljuje DHCP rutera. Ja crusader i heroje 4 igram preko VPN-a sa drugarom i radi savrseno.

joooj, moraces to bolje da mi objasnis jer mi nije jasno sta tacno da radim...

Probaj ovako:
Control Panel\Network and Internet\Network Connections
Desni klik na "Local Area Connection" pa izabereš "Properties". Klik na "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" Klik na "Properties".
Otvoriće Ti se novi prozor. Izabereš "Use the folloving IP address:"
Uneseš (pretpostavljam da je sve standardno podešeno):

IP address: 192.168.1.11 za prvi računar, 192.168.1.12 za drugi, itd...
Subnet mask: 255.255.255.0 (ovo će ti sam računar ponuditi).
Default gateway: 192.168.1.1

Izabereš "Use the following DNS server address:
i uneseš recimo od Googla 8.8.8.8

OK

Sad znaš adrese računara pa probaj da ih pinguješ.

Prvi PS
Start - pa u polje za pretragu upišeš ping 192.168.1.12 za drugi PS

Jesi li rucno dodao IP adrese racunarima ili si jednostavno "ubo" kabal u ruter i to je to....? Ako je ovo drugo probaj da na racunaru pokrenes command prompt i kucas ipconfig/all

zatim dodeli adresu svom uredjaju (local area connecton ili wirelsess area connecton zavisi kako se povezujes na ruter) u opsegu adrese rutera (obicno gateway(npr ako je gateway 192.168.1.1, ti dodaj adresu racunaru 192.168.1.5), tako uradi i na drugomm racunaru, samo promeni adresu umesto 1.5, stavi 1.6 na kraju i to je to. Ne znam kako lakse da ti objasnim kad ne znas ove osnovne stvari.

Vrh Dno