Ako gledas .mkv, to je X264, ne H264.
X264 - kompresija kao sto je divx, ne postoji hardversko dekodiranje (osim procesora)...to je piratski H264
H264 - zvanicna "video kompresija" ili sta je vec, dekodiranje iste podrzavaju odredjeni modeli grafickih kartica...tj to o chemu prichate.
HD ripovi, 720p i 1080p su u X264, tako da grafika apsolutno nije bitna, posto se ceo proces oslanja na procesor i instalirane kodeke.
Ako nameravas da gledas prave HD filmove, na blu ray diskovima, onda uzmi gore navedene kartice koje imaju akceleraciju, i to bi trebalo da radish....A ako gledas hd ripove (kao i svi mi)...
1. Probaj malo da kloknes procesor. On je na 1533MHz default, Ako ga naguras na 1.8, odlicno, trebalo bi da fercera bez problema. Na pm imas link kodeka koji ja koristim. Takodje, probaj sa KMplayer, posto on ima interne kodeke. Procesljaj malo forum, mislim da su ljudi prenosili iskustva i sa drugim codecima, koji manje opterecuju procesor.
Ja imam semprona 2400+, na default 1667 od 100 filmova, 20ak malo kasni...ali oni su ubitacnijeg kvaliteta. Kada ga roknem na 2ghz, sve fercera bez problema. Grafa, ati9550, najmanje bitna stvar.
Ako nameravas da gledas 1080p hd ripove....dual core...Ajd pa srecno, i javi sta si uradio 🙂