Šta je novo?

kako formatirati USB

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Imam SanDisk Cruzer Contour USB i od pre neki dan , kada ga prikacim na PC Nod32 mi pokazuje da mi je svaki folder na tom USB-u zarazen
Formatirao sam ceo USB preko Computer > Manage > Disk Managmenta
I reinstalirao sam U3 software , isto .
Ali opet nesto nece . I dalje pokazuje da ima neki virus
Sta bi po vama trebalo da uradim da ga kvalitetno ocistim ?
Da li uopste mogu da ga ocistim putem formatiranja i da li je to softwerska greska ili nesto drugo ?

na ovoj slici mozete da vidite neku gresku koju mi je izbaciovao prilikom formatiranja !
a na drugoj mozete videti sta mi nod pokazuje kao pretnju !

Poslednja izmena:
I ja sam imao (imam) takav problem. Mislim da se formatiranjem pobrisu virusi ali mi je kompjuter zarazen pa opet navata (nemam antivirus). Mozda ti je komp zarazen tim virusom koji napadne flesku cim je ubodes?

Imam SanDisk Cruzer Contour USB i od pre neki dan , kada ga prikacim na PC Nod32 mi pokazuje da mi je svaki folder na tom USB-u zarazen
Formatirao sam ceo USB preko Computer > Manage > Disk Managmenta
I reinstalirao sam U3 software , isto .
Ali opet nesto nece . I dalje pokazuje da ima neki virus
Sta bi po vama trebalo da uradim da ga kvalitetno ocistim ?
Da li uopste mogu da ga ocistim putem formatiranja i da li je to softwerska greska ili nesto drugo ?

na ovoj slici mozete da vidite neku gresku koju mi je izbaciovao prilikom formatiranja !
a na drugoj mozete videti sta mi nod pokazuje kao pretnju !

Prvo komp ocisti.Cim ubodes fles odmah ga zapatis.

NOD ti nece izbrisati izvor infekcije,vidi samo posledice.Skini KAV Rescue Disk,narezi i nek preceslja komp,on ce odraditi posao,bar bi trebalo...

Poslednja izmena:
Takodje pusti ComboFix. On je odlican za ciscenje svih gamadi. Mozda ti resi problem.

@ drmilengele
skinuo sam KAV Rescue Disk , narezao i restratovao komp sa njim ali kada trebam da otkucam ono "A" ili neku od druge dve komande komp uopste ne reaguje

@ Corvus Corax
pokusao sam sa ComboFix-om ali posto koristim win 7 meni pokazuje da je on ne kompitabilan sa njim tako da nisam nista ni mogao da uradim sem da to konstatujem

@ qwertybre
pokusao sam i sa ovim programom ali mi nije nista pomogao sve je bilo kao i pre njega
tacnije sve foldere je pretvarao u .exe fajlove isto kao i ranije

@ risa
to je to . identican problem , i resenje odgovara mom problemu

:wave:
hvala svima hvala na pomoci i savetima

Imam jos dva pitanja .

1. posto sam pokusavao vise opcija primetio sam da sada na svakom hardu i na svakoj particiji imam po jedan folder koji se zove "Autorun.inf"
ne znam kako se on suda stvorio pa me zanima kako mogu da ga obrisem

2. svaka particija je imala svoje ime . posle pokusaja da uklonim ovu napast koja mi je napadala flash sve particije se sada zovu "Local Disk"
kako mogu da im vratim stare nazive ?
kada udjem u Computer > Manage > Disk Management > particije imaju svoja imena normalno
ali kada udjem u Computer > sve imaju samo to Local Disk

@ Corvus Corax
pokusao sam sa ComboFix-om ali posto koristim win 7 meni pokazuje da je on ne kompitabilan sa njim tako da nisam nista ni mogao da uradim sem da to konstatujem

Jeste kompatibilan, jesdino ako nemas 64.bitnu 7.Odakle si skinuo Combofix?

Evo ti link, http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
skini ga na desktop i iskljuci Nod pre pokretanja
Obrisi staru ikonicu Combofixa.

Kad ga pokrenes, ponavljam sa Desktopa isprati uputsvo i iskopiraj log koji dobijes.
Nemoj da ubadas flesku dok ne zavrsimo ciscenje.

@ drmilengele
skinuo sam KAV Rescue Disk , narezao i restratovao komp sa njim ali kada trebam da otkucam ono "A" ili neku od druge dve komande komp uopste ne reaguje

Ovo je potpuno bezveze, da skenira nekoliko sati radi jednog crva. Ukoliko nece da se pokrene CF javi da ti dam drugi program.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno