Šta je novo?

Kako flash-ovati w810i

Wahad

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
740
Kako i sta je sve potrebno od programa da bi se "bezbedno" flesovao w810i i kolika je sansa da se s**** telefon tako? Veverica sam kada je ovo u pitanju pa ono, dobro bi mi dosla malo detaljnija pomoc. Naravno i da mi neko kaze kakve su prednosti novog software-a i ostalo...

Trazio sam na forumu, nigde nema objasnjenje za ovo...

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Nisam cuo da se se telefoni mogu flesovati kod kuce, mada ko zna...
Najsigurnija ti je varijanta odlazak u servis, pogotovo, ako ne bi da eksperimentises.

da, i da puknem 10e za posao koji znam da nije duzi od 10min... znam da se koristi isti kabl kao sto se dobija uz telefon, ali ne znam sta od software-a i kakva je tacna procedura...

mora da se kaci na box ne vredi da se igras, potrosices nerve i lutaces po netu i samo ces da se zezas i nije flesovanje 10e nego 5e!pa vidi sta se vise isplati!

da, i da puknem 10e za posao koji znam da nije duzi od 10min... znam da se koristi isti kabl kao sto se dobija uz telefon, ali ne znam sta od software-a i kakva je tacna procedura...

Ne placas ti posao od 10 min 10 eu nego placas znanje i opremu koja je potrebna za takav poduhvat.Moraces ipak u servis i moraces da platis.

Ja sam bas skoro menjao softver za k700( u servisu naravno) i kostalo me je 600 din u NS-u.
Nema sanse da neko kod kuce to uradi sam.Mora da se radi sa docking station-om.To je posao za servisera i kraj.

Nisam flashovao W810, ali jesam W850. :D
Moguce je to odraditi preko DATA kabla DCU-60.
Potrebni su drajveri za telefon, program PhoneXS 2.10 ili noviji i naravno sam firmware. Kompletan vodic za flashovanje W810i imate na http://www.topsony.com/forum
Drugi nacin je da to uradite preko SEUS-a. Sa www.sonyericsson.com skinete SEUS program, povezete telefon preko USB-a i korak po korak pratite uputstsva. Ovo je moguce samo ako je u telefonu cist FW, tj. nije brendiran (O2, Vodafone, T-Mobile...).
Ako je brendiran, onda mora debranding da se odradi (to traje nekoliko sati) i nije preporucljivo pocetnicima.

Poslednja izmena:
apdejtovao sam ga preko SEUS-a, bez problema... odmah prepoznao fon i firmware (europe2) i apdejtovao ga... brze radi, sto sam odmah provalio...

I sta ce sad ovi gore da kazu jer nisi otisao u servis? :))
Nokia i SE, (ne znam za ostale) pruzaju svojim korisnicima uslugu apdejtovanja firmwarea bez problema kod kuce preko PC-ja, veoma jednostavno, tako da svako ko ima malo noviji telefon moze to da odradi besplatno.
Onaj ko ide zbog toga u servis, baca pare.
A ako se malo vise potrudis mozes da ubacis i srpski jezik ako ga telefon nema.

Poslednja izmena:
Pa chovek je rekao da hotje da fleshuje mobilni,a ne da uradi update software-a.Osim toga nije pomenuo da li je telefon skidan sa mreze,niti koji mu je sotware trenutno instaliran.Logichno je da uradi update preko seus-a ako je telefon "chist".

Ja sam debrendirao, flešovao, menjao cam, audio i flash fajlove na W810, W850 i W880. To je samo dugotrajan posao, ali kad jednom skapiraš šta i kako, kao i gde da tražiš, sve je lako...

I sta ce sad ovi gore da kazu jer nisi otisao u servis? :))
Nokia i SE, (ne znam za ostale) pruzaju svojim korisnicima uslugu apdejtovanja firmwarea bez problema kod kuce preko PC-ja, veoma jednostavno, tako da svako ko ima malo noviji telefon moze to da odradi besplatno.
Onaj ko ide zbog toga u servis, baca pare.
A ako se malo vise potrudis mozes da ubacis i srpski jezik ako ga telefon nema.

A neki modeli SE nakon toga moraju na ponovno dekodiranje.

tripujete se, flešovanje ne može (jako teško, tj.) da ubije telefon. Program kao što je XS neće dozvoliti da se flešuje pogrešan fajl, a i ako se nešto zezne, može se flešovati ponovo. Čak i ako neće da se upali ili ima grešaka u radu, kakvih god, opet će proraditi na kablu i može da se sredi bez servisiranja. Meni je čak i mašina zabola tokom flešovanja, a jednom je i struja nestala! Sve je bilo ok...

Nije stvar u fajlu nego u CID-u.Vec se desavalo ljudima vise puta.Ako je fon bio cid 49 ili 51 pa patchovan i otljucan a server mu napravi upgrade na cid 52 i cao,zakljucan.

Sa XS-om mislim da ne može to da se desi. Opet pričaš o onom tvom softveru za koji si se čudio da nisam nikad čuo, a ustvari ceo net koristi XS++ ili Far Manager...

Telefoni koji su stigli kod nas zakljucani i ovde su dekodirani preko patcha, posle fleshovanja se zakljucaju, a dekodiranje tih modela nemozete odraditi u kucnoj varijanti.A ako su dekodirani na direkt unlock mozete sa njima da radite sta hocete.

Da ne otvaram novu temu zanima me kako na w810 da gledam 3gp klipove koji su snimani drugim telefonom?(konkretno 6630). E sad ja kad preko citaca kartica prebacim te fajlove oni se vide u menadzeru, ali su prikazani kao neki instalacioni fajlovi i mogu samo da ih posaljem i to je to. Kako da resim problem?

trebam pomoc...
napravio sam ****** nego zestoko ovde... sve u svemu sada sam vratio software ali ne mogu da ukljucim fon jer mi pise odmah nakon sto kazem "Start in phone mode"

"please contact your network operator or service center"

ae molim vas pomognite mi...

nisam nasao edit... so.... skarabudzio sam ga nekako... sada mi je potrebno neko da mi kaze koji je main file za nasu zemlju, tj koji da stavim za nas region?

W810_R4EA031_MAIN_GENERIC_HN_RED49 (ovaj mi je file sistem, mislim broj R4EA031...)

ili

W810_R4CK003_MAIN_EU-EMEA-US

****NO SAM USPEO!!! znaci 5 sata provaljivanja bukvalno sa dna i uspeo sam napokon da ga napravim!!!! :) hvala svima koji su im pomogli i onima koji nisu :p... samo nisam uspeo da ubacim flash teme iz nekog razloga ali ok... nije mi problem :) barem sada znam koji je postupak pa se mogu igrati nekada...

Poslednja izmena od urednika:
Nisi nam rekao koliko si zivaca izgubio za tih 5 sati, i sta sad kazes da li to fleshovanje
vredi 5-10e?

naravno da radi sve kako treba... neki veliki mag sa se-nse foruma mi je dao detaljne instrukcije kako sve uraditi, ja sam znao tj sam provalio osnove ali mi je on potpomogao da usavrsim, barem kada je w810 u pitanju... zadnji firmware, svez file sistem, neki super bla bla bla drajveri za kameru i Qwerty's acoustics drajveri za zvuk... samo nisam uspeo da ubacim swf teme koje sam sve hteo, tako da imam samo one genericke... sve u svemu, neki drugi dan cu sam odraditi sve ostalo sam, kao sto je npr i skidanje blokade sa java aplikacija, animacija, sta vec, drajveri za kamericu sa kojima snima u 35fps-a i ostale gluposti... i da, nista nije tesko niti se moze pojebati telefon... jedino sta moze da se uradi jeste da se izgube bas svi podaci sa fona (sto se meni desilo posto sam bio som napaljeni na pocetku)

@space1
pa ni malo mi nije krivo sto sam toliko vremena potrosio za ovo. barem sam nesto novo naucio sta ce mi itekako koristiti, postupak je skoro isti za sve telefone, samo se trebaju naci par stvarcica za download koje su na 2-3 foruma max i to je to... ja mislim da je bolje da nesto sam naucis nego ceo zivot da placas za neke usluge koje mozes i ti sam da uradis sa malo volje i vremena... znas koliko mi je drago sto nisam puko tih bednih 5-10e... nenormalno... ne zbog para nego sto je posao 10min max iz drugog puta, za to deru 10e... ne mogu da verujem...

To sto Wahad hoce da uradi modifikacije na firmware-u i da ubaci druge drajvere za kameru, zvuk.... to je nesto sto neces dobiti u servisu, a za ono sto ces dobiti u servisu, a to je update firmware-a, to mozes bez problema kod kuce preko SEUS-a za SE ili sa Nokia Software Updater za Nokije.

Poslednja izmena:
Visak vremena,manjak para ili zelja da se nesto novo nauci :).
Moras ceniti tudji rad da bi ljudi cenili tvoj. Izgubio si 5 sati vremena a i vise, da bi nesto novo odradio i naucio,svaka cast uspeo si - sad mozes i sam da uzimas kintu na fleshovanju :). Nekazem ti ja da ti netreba da uradis sam ono sto mislis da mozes vec da cenis tudja ulaganja u taj posao koja dostizu xxxx eura i puno vremena da bi se naucilo nesto novo. Sad posto si izucio fleshovanje w810 zasto nebi napisao detaljno uputstvo kako to ide i dao linkove za flesheve da mogu i drugi ljudi to da odrade a da neizgube toliko vremena ili ces to zadrzati za sebe - ako sam se ja mucio neka se i oni muce :).
Al sam se raspisao.
pozdrav

evo sad jos jednog pitanja- sta je potrebno da se ubace dodatni swf u w810i?

ono sto sam ja ukapirao ja da treba:
-pc drajveri za flesovanje
-swf teme staviti u odgovarajuci folder
-xs++ koji je aktuelan
-izvaditi kartice, iskljuciti, drzi se c i za to vreme telefon prikljuci na kabl
-izabere odgovarajuci mod (FSX), izabere start i sad se samo ceka razbijanje sifre
-nakon zavrsetka se saceka malo i tel. ukljuci [jel to - to?]

ovo me interesuje, jer se za stare verzije sto rade u "dosu" pominju jos neke dodatne korake, kustomizaciju, ovo-ono... dodatne fajlove...
dok ovaj novi koliko sam shvatio taj deo odradi automatski

@space1
zelja da se nauci, vec sam spremio 10-20e za "popravku", cak sam i odustao u toku dana ali sam se posle vratio, nisam imao toliko vremena jer sam juce morao da palim za bg, tako da sam bas u frci bio i nervirao sam se sto sam sjebao fon pre puta... nego sam se iznervirao a i odlucio da ga provalim pa sam cackao dok nisam uspeo. nije to nista tesko, nego kada ti je frka a i posteno sam se iscimao da ga nisam sjebao posto to nikada nisam radio, oci me nisu slusale i citao sam sve preko reda, svaki moguci tutorial i uputstva i nista mi nije bilo jasno, onda odustao na sat vremena i iscoolirao i posle sve lagano odradio kao covek.

ne, to je bruteforcing (nema toliko veze sto je bruteforce, nego moze da potraje i preko 16h :/), imas sada milion patcheva pomocu kojih npr svi direktorijumi i adrese sa File Sistema se prebacuju na memory card tako da pomocu odredjenih browsera mozes ulaziti i snimati flash teme a da nista ne s****s, ne bruteforce-ujes ili tako to. a za taj tvoj kraj, treba da ubacis i izbacis bateriju na kratko i tako to :). postovacu ili svoja uputstva (koja su naravno prepisana) ili samo linkove sa uputstvima kasnije...

a da, bolje ti je preko far manager-a, xs++, break-loadera, main fajla tvog fona koji odgovara FS fajlu i naravno flash teme, aj napisacu uputstvo kasnije, sada sam nesto busy i za flashovanje, promenu firmware-a, patchovanje i ostalih gluposti... mada ja znam patchovanje iz setool lite-a, cuo sam da unistava telefon postepeno tako da ne treba preterivatil ali postoje neki bolesni modovi, tipa da ti blinka dugme za slikanje ako imas propustene pozive, da menjas pesme na handsfree-u, da ti radio radi bez handsfree-a, da skines zabranu za neke java fajlove, i milion ostalih gluposti i korisnih stvarcica...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno