Šta je novo?

Kako exportovati iz The Bat...

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
u neki drugi format, recimo Outlook, Outlook Express, Netscape Mail...

konkretno, hocu da predjem na Mozilla Thunderbird, a ne polazi mi za rukom da prenesem mail tamo.

trazio sam i neke programe, MailNavigator lepo sve procita, eli mi nedaje opciju exportovanja (tj. isto kao i Bat nudi samo svaku poruku u zasebni *.eml ili *.msg fajl)

Trebalo bi da radi bez problema s obzirom da TB podrzava unix format mailboxa, tj cist text. Samo selektuj sve poruke u folderu i exportuj u unix formatu. Svaki iole normalan email klijent moze da importuje takve poruke.

to Lukija majstore! imas pivo od mene zapamti!

dovoljno je selektovati sve mailove u folderu, i exportovati u Unix mailbox. zatim se samo prebaci taj fajl u Thunderbird-a i to je to!

Zoni, obavezno probaj! Ako ti se svidjao Netscapeov mail, i ovaj ce. Mene je odusevio a cini mi se da je tek drugi build.

RIP The Bat

Miroslave, pa ja sam mislio da si prvo probao to sto ti je Lukija predlozio 🙂

Netscapeov mail? Uf... poslednji Netscape koji sam koristio bio je 3.01 Gold - bas se i ne secam kako je izgledao... ajd, sacekacu bar 0.5 verziju, pa da ga isprobam... reci ces utiske?

joj, bre... sad sam tek vid'o: 7.5MB??? ma, preterase ga... :S

jes pokusao sam to, al mi nije na pamet palo da samo prekopiram tamo fajl, ja sam pokusao Import mail opciju 🙂

Sreca je sto i Netscape/Mozilla podrzavaju unix format mailboxa 🙂 Isto vazi i ako hoces sa unixa da prebacis mailove, ja probao iz elm-a da prebacim i sve je ok.

da, uopste nisam znao, to je bas cool forica, mnogo mi je pomoglo, pomislio sam da cu morati sebi da posaljem preko 300 mailova 🙂

Imam pitanje:
Kako da, kada primam poruke u tb-u, vidim dokle je dosao (kao sto to ima u outlooku i the bat-u)??? AKo ovo ima prelazim na tb 🙂

Hmmmmm, cudno pitanje, meni se otvori poseban dijalog u kome mi ispise prvo koliko poruka imam za skidanje a posle se iscrta progres bar gde pise ukupnu velicinu za download. Pogledacu kada dodjem kuci posto nemam na poslu TB.

Miroslav je napisao(la):
to Lukija majstore! imas pivo od mene zapamti!

dovoljno je selektovati sve mailove u folderu, i exportovati u Unix mailbox. zatim se samo prebaci taj fajl u Thunderbird-a i to je to!

Zoni, obavezno probaj! Ako ti se svidjao Netscapeov mail, i ovaj ce. Mene je odusevio a cini mi se da je tek drugi build.

RIP The Bat

A sigurnost ?

??? meni nista ne daje. pise samo u status baru. ajde pogledaj gde se to podesava (valjda pod "tb" podrazumevate thunderbird 🙂 )

Opet zabuna, mislio sam na TheBat. Thunderbird opet samo ispisuje u statusnoj liniji x of y i nista vise !

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako su to izostavili? 🙁 To je bezvee ,niti znam ko mi salje, ni velicinu, ni koliko poruka imam...nista. Damn tb (thunderbird)....🙁

TB je ok..lepo izgleda jednostavan ali i dalje nije bolji i, samim tim, nije dostojna zamena za The Bat!

the bat je kompleksan program. ako nekom treba nesto obicno, pa jos i podrzava news pri tom, ja zaista preporucujem Thundera. Evo, ja od maila ne koristim nista fensi, dakle samo primim poruke i odgovorim, eventualno neki attach. Sta mi vise treba? 🙂

ps. lepo je imati taj progress bar, ali sto bi video ko ti salje poruku kad ce ionako vec za koji sekund biti u tvom mailboxu 🙂 a ako ti neko posalje neki veci fajl, onda se koristi magic mail 😉

Pa nije to tako jednostavno a primetio sam i par 'nepravilnosti'.
Naime, skinuo sam 2 fajla pomocu ThunderB-a. Posle 10 min upalio sam The Bat i opet skinuo te dve iste poruke???????
A ako prvo upalim The bat pa skinem, a onda upalim thundera nema poruka?????? 😕

Inace, skinove i pluginove (kojih ima tona) nacice te na http://texturizer.net/thunderbird/themes.html

Miroslav je napisao(la):
1. the bat je kompleksan program.

2. ja od maila ne koristim nista fensi, dakle samo primim poruke i odgovorim, eventualno neki attach. Sta mi vise treba? 🙂
1. nije kompleksan, samo ima puno opcija, ali pravilno rasporedjenih - tako da i pocetnik moze da se snadje...

2. mogao bi da pogledas onda i i.Scribe (free, 520KB, ne instalira se)

Pazi , po default-u Thunderbird ostavlja poruke ne serveru. Proveri opcije u vezi account-a, iskljuci Leave a copy of message ili tako nesto.

Aha ok 🙂
Zoni nemoj uvek da si protivan pa cak i kada nisi u pravu...

Nazad
Vrh Dno