Šta je novo?

Kako editovati "quick settings" (Android 4.4)?

wwwz

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2011
Poena
200
Kako editovati "quick settings", Android 4.4?

Pri tome mislim kako izbaciti neko podešavanje koje mi nije bitno, dodati neko bitno, zameniti onu ikonicu "Owner" nečim normalnijim i slično :)

Ek7ss3z.png

Zar nema to u default podesavanjima za KK? Meni je doduse CM 11 (zvanican KK ne postoji), ali se nalazi u Settings - Notification drawer - Tiles and layout. Proveri tu najpre.

Ne, to zvanični KitKat ne poseduje. Kao što reče Telep, ta opcija dobija se preko GravityBox modula. Ili custom ROM-a.

Bezveze... Znači, da bih to izmenio moram da rutujem tablet? Glupost.

Ako moze skroz da se iskljuci, lako ga mozes zameniti aplikacijom koja moze da se podesava do detalja, npr. Power Toggles je vise nego dobra.

Bezveze... Znači, da bih to izmenio moram da rutujem tablet? Glupost.
Definiciju root-a potraži na internetu.
Zapravo ne moraš, da si želeo (i znao to da uradiš) tada bi znao sledeće.
Root je mogućnost da edituješ, brišeš i ubacivaš fajlove koji pripadaju android sistemu.
I da sačuvaš nastale izmene.
Drugim rečima ne možeš promeniti sistem a to je ono što želiš bez ovlašćenja da ga menjaš. A to je root.
Shvataš? ;)

@ Jericho: mislim da ne može da se iskuljuči Quick Settings :( Inače, koristim ja Notification Toggle, ali sam mislio da koristim samo Quick Settings, ako bi bilo moguće prilagoditi ga...

@ poolmaker: hm, ne shvatam :) Da bih mogao da uzmenim Quick Settings, moram da instaliram Xposed ili nešto slično - a da bih to uradio, moram da rutujem tablet. Dakle, nema izmene Quick Settingsa bez rutovanja, zar ne? A Android se reklamira kao otvoren sistem :(

Pa jeste otvoren, tu se baš i vidi. Ajde rutuj Windows phone i izmeni one glupave kockice :)

WP me ne interesuje ;) A Android nije baš otvoren, ako mora da se "hakuje" da bi se izmenilo nešto tako jednostavno i logično ili da bi se npr. napravio/izbrisao folder/fajl na SD kartici (?!?)

@wwz
Ja sam bio malo oštriji jer me je stvarno iznervirao tvoj stav.
Nije problem biti neinformisan ali donositi sudove (glupost, bezveze..) o nečemu o čemu očigledno ništa ne znaš je iritantna stvar.
Izdvoj neko vreme i informiši se o osnovnim pojmovima i android sistemu i stvari će ti biti jasnije.
Pa ćeš uvideti da su ga smislili pametni ljudi a ne budale.
Te da i root postoji sa razlozima.

Poslednja izmena:
to nije hakovanje. jel hakovanje kad se na windows loguješ sa admin nalogom?

Ja sam bio malo oštriji jer me je stvarno iznervirao tvoj stav.
Iznervirao te moj stav?!? :) Što bi bilo koga nerviralo mišljenje nekog drugog? Ne razumem to.

Ja i dalje mislim da je ozbiljna glupost kada mi proizvođač bilo kog softvera iz nekog razloga namerno zabrani da taj softver prilagodim svom ukusu i potrebama. Ne razumem ja to - ubacili su Quick Settings, ali tu nije moguće čak ni promeniti raspored onih polja? Ja trenutno imam mesta za bar još jednu ikonicu, tj. jedno slobodno polje, ali tu ne mogu da ubacim ništa? Baš me interesuje šta li su to ti pametni ljudi mislili kad su onemogućili prilagođavanje tog menija? Uzgred, ne kažem ja da oni nisu pametni - naprotiv, meni se sviđa 95% stvari u Androidu, ali mi se ne sviđa to što ga polako "zatvaraju"... Mada, veliki je to biznis, valjda mora tako.

@ Vojkan: da li se na Win admin nalog loguješ direktno iz Win-a, ili moraš da prvo instaliraš nešto, da bi mogao da se tako uloguješ?
Da li korišćenje admin naloga na Win-u povlači gubitak garancije? :)

Ne, uopšte ne shvataš.
Kako misliš da se raspravljaš sa nekim o androidu i windowsu kada ti nisu jasni ni osnovni koncepti oba (i razlike izmedju njih)?
A to da ti nisu poznati, to je činjenica.

Koju će ti siguran sam potvrditi i drugi članovi.

Ja lično nemam nameru da ti ih objašnjavam niti da ti postavljam linkove.
Ne svidja mi se tvoj stav kao što rekoh.

@wwwz
Ја ћу само ово написати:
-Треба да будеш срећан што на андроиду уопште постоји могућност да нешто промениш, па чак и ако треба да урадиш тако страшну ствар као што је рутовање.
Пошто као што си можда упућен на конкурентским системима не можеш ни тако да промениш мнооого ствари.

Пошто као што си можда упућен на конкурентским системима не можеш ни тако да промениш мнооого ствари.
Znam, to je jedan od razloga zašto WP ili IOS nisam ni uzimao u razmatranje :)

Android je generalno odličan OS, ali mi nisu jasne te neke sitnice (kao npr. već pomenuta zabrana kopiranja na SD karticu ili menjanje/brisanje/dodavanje foldera i fajlova na kartice).

(kao npr. već pomenuta zabrana kopiranja na SD karticu ili menjanje/brisanje/dodavanje foldera i fajlova na kartice).

Naveo si jedno isto ograničenje. Ukoliko te zanima, potraži na internetu i videćeš zbog čega ono postoji.

Znam zašto - zato što Google ne želi memorijske kartice, već cloud rešenja, ali je i to glupo (čak je bilo i uzrok problema mnogima koji su prešli sa 4.3 na 4.4).

U krajnjem slučaju, nije fer (mada u biznisu to ništa ne znači :( ) da neko postojeće stanje tek tako izmene i da mnogima naprave razne poteškoće.

Znam zašto - zato što Google ne želi memorijske kartice, već cloud rešenja, ali je i to glupo (čak je bilo i uzrok problema mnogima koji su prešli sa 4.3 na 4.4).

Onda ne znaš pravi razlog zbog čega je tako. Ako te zanima, potraži odgovor na Google. Pozdrav

Hehe, koji lejm odgovor :D

U svakom slučaju, koji god da je razlog, bezveze je što su tako "osakatili" SD kartice.

Poslednja izmena:
I was like "Whaaaaaat?!?" :D

Kakav crni (beli, whatever) iPhone? To ne bih uz'o ni za DŽ :D

Vrh Dno