Šta je novo?

Kako dual channel na Abit NF7-S ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Da li je tacno da Abit NF7-S podrzava 400 MHz DDR samo na DIMM 1 i DIMM 2 slotovima, onim oznacenim istom bojom, a ne i na trecem slotu (druga boja)?
Sada imam 2 modula DDR 400 po 512 MB bas u 1. i 2. slotu, treci je prazan. Procesor je Barton 2600 + i za sada radi na defaultu 11,5 x 166 = 1917 MHz.
Znaci ako hocu da FSB dignem na 200(400) MHz onda moram ovako ostaviti module ?
Ali ako hocu dual channel onda bih morao da popunim 1. i 3. slot ?. Samo onda mogu da se oprostim od 200 MHz u trecem slotu ?
Da li je tacno da jedan memorijski kontroler upravlja 1. i 2. slotom, a drugi trecim, sto znaci da ako se hoce dual memory sa dva modula mora u 1. i 3. ?
Kako se uopste poznaje da je ukljucen dual channel mod ? Mislim prilikom podizanja da li se nesto ispise ili se to vidi samo u benchmark programima ?
Sada mi samo ispise DDR 333 MHz.

Nije tacno, sva tri podrzavaju 400 i pune se 3,2,1 a ne 1,2,3 ( pise ti u knjizici ). Tacno je da je dual u 1 i 3 ili 2 i 3 ili sva tri.
Odmah prebaci jedan modul i 3 podnozje i slobodno dizi na 400. Kad se masina dize, pisace ti: DDR 400 Dual chanel ili 333 Dua........., kako vec setujes.

Mihha je napisao(la):
Nije tacno, sva tri podrzavaju 400 i pune se 3,2,1 a ne 1,2,3 ( pise ti u knjizici ). Tacno je da je dual u 1 i 3 ili 2 i 3 ili sva tri.
Odmah prebaci jedan modul i 3 podnozje i slobodno dizi na 400. Kad se masina dize, pisace ti: DDR 400 Dual chanel ili 333 Dua........., kako vec setujes.

Hvala na savetu. Sad sam pogledao u manual i stavrno pise in order DIMM3 to 1.

Medjutim u istom manualu pise i da podrzava 400 MHz na samo 2 slota od 3
"Supports 2 DIMM DDR 400 (Max 2 GB)" - ovo pise napred u tehnickim podacima.

Cemu onda sluzi to sto su prva 2 DIMM slota iste boje, a treci razlicite ?

Da iskoristim i da te pitam za CPU, da ne pokrecem novi thread.
Kako znati da li je moj primerak otkljucan ili ne ? Ima li neki test program za to ili da se proba iz BIOSA pa da se vidi ?. Ako je zakljucan da li su onda nizi mnozioci nedostupni u BIOSU ili su dostupni za setovanje, ali se nista ne promeni ?Konkretno da li moze da radi kao 10 X 200 MHz ?

Borko je napisao(la):
Hvala na savetu. Sad sam pogledao u manual i stavrno pise in order DIMM3 to 1.

Medjutim u istom manualu pise i da podrzava 400 MHz na samo 2 slota od 3
"Supports 2 DIMM DDR 400 (Max 2 GB)" - ovo pise napred u tehnickim podacima.

Cemu onda sluzi to sto su prva 2 DIMM slota iste boje, a treci razlicite ?

Da iskoristim i da te pitam za CPU, da ne pokrecem novi thread.
Kako znati da li je moj primerak otkljucan ili ne ? Ima li neki test program za to ili da se proba iz BIOSA pa da se vidi ?. Ako je zakljucan da li su onda nizi mnozioci nedostupni u BIOSU ili su dostupni za setovanje, ali se nista ne promeni ?Konkretno da li moze da radi kao 10 X 200 MHz ?

DIMM 1 i DIMM 2 koriste zajedno jedan kanal,a DIMM 3 koristi drugi kanal te je stoga on druge boje.
Sto se tice procesora,ako ne zelis da skidas kuler da vidis da li je otkljucan ili ne, probaj da spustis(podignes) mnozilac i ako radi to je to,a mozes da skines kuler i da na samom procu procitas koja mu je oznaka,odnosno u kojoj nedelji je prizveden.npr. oznaka AQUCA 0324 oznacava da je proizveden 24. nedelje 2003 godine.Po nekom nepisanom pravilu otkljucani su svi Bartoni do 42. nedelje 2003.godine,mada ima i primeraka koji su otkljucani a proizvedeni su kasnije.

Imam problem, nece da radi dual DDR
Kad ubacim u 3 i 1 ili 2 slot nece system da se digne,
radi samo u 1 i 2 slotu - i tada nepise da je dual
u pitanju je Kingmax DDR 433 2 x 512 MB

Nazad
Vrh Dno