Šta je novo?

Kako dobiti povracaj PDV-a kod online kupovine

Wiiiiiiii

Zapažen
Učlanjen(a)
24.12.2024
Poena
1
Zdravo svima.

Da li neko ima iskustva u vezi sa ovom temom? Kupljeno je online u inostranstvu i naplacen je PDV, ali kurirska sluzba nije urucila potvrdu da je PDV naplacen.
Uglavnom, paket moram da vratim nazad drugom kurirskom sluzbom, zato sto je posiljalac poslao pogresnu velicinu.
Kako ostvariti povrat PDV-a? Ako neko ima iskustva molim da napise proceduru.

Hvala unapred.

obrazac za povraćaj izdaje prodavac ako to tražite od njega ako ste prešli minimum za povrat PDV-a. Carinik onda taj obrazac mora overiti, kurirska služba nema veze sa tim.

obrazac za povraćaj izdaje prodavac ako to tražite od njega ako ste prešli minimum za povrat PDV-a. Carinik onda taj obrazac mora overiti, kurirska služba nema veze sa tim.
Prodavac nema nista sa PDV-om naplacenim od strane nase carinske sluzbe. Ne mogu oni da izdaju nista

Ja sam razumeo da je pdv naplaćen u inostranstvu a ne kod nas, ok nisam dobro razumeo. A to što je prodavac poslao pogrešno, našu carinu ne zanima ni najmanje, oni su svoje odradili a ti dal ćeš da vraćaš ili baciš njih baš briga pdv nećeš dobiti nazad.

Ja sam razumeo da je pdv naplaćen u inostranstvu a ne kod nas, ok nisam dobro razumeo. A to što je prodavac poslao pogrešno, našu carinu ne zanima ni najmanje, oni su svoje odradili a ti dal ćeš da vraćaš ili baciš njih baš briga pdv nećeš dobiti nazad.
Nije istina. Moguce je, ali je procedura iscrpljujuca i kosta. U principu su napravili tako da se ne isplati da se trazi nazad.

Nazad
Vrh Dno