Šta je novo?

Kako do necujnog hdd-a

kazi mi da li se prenose vibracije preko tih pertli na kavez kucista, i sta si to tacno iskoristio pertle, neku gumu,...?

kazi mi da li se prenose vibracije preko tih pertli na kavez kucista, i sta si to tacno iskoristio pertle, neku gumu,...?

Zar nije bolja varijanta da se skine 3,5" kavez i da se preko neke deblje gumene podloge pričvrsti za dno kućišta, a pri tome se kavez sa strane i od gore dodatno obloži gumom?
Tako bi se eliminisale vibracije, a seek noise bi se mogao eliminisati dampovanjem celog kućišta, a tako bi se ubila i većina ostalih šumova koje prave ostali fanovi po kućištu. Takođe ne bi bilo loše sve ventilatore u kućištu promeniti da budu 120mm na manjem broju obrtaja.
Mislim da utišavanje samo harda (ali potpuno) u nekom osrednjem kućištu bez puno "luksuza" nije baš dobra ideja jer će se hard ili uvek malo čuti ili previše zagrevati.
Evo šta uradi ovaj lik sa hardom, ali sam ja skeptičan da će mu hard dugo raditi tako ušuškan.

Ja sam uključio acoustic management, od tada bukvalno ne čujem hard diskove. O performasama mi je teško da govorim, svaki put merenje pokaže nešto drugo.

Ne mogu da nadjem link, gde je covek istestirao apsolutno sve nacine za utisavanje diska i prvi na listi mu je bio upravo taj sa elasticnim trakama, kanapom, kako god.
Ja sam se nosio mislju da kupim te trake u nekoj krojackoj radnji, ali sam se prisetio da imam neku staru perjanu jaknu koja za strukiranje upravo ima gumiranu elasticnu traku, to je bio pun pogodak za montiranje diskova (tacno za 2 kom :D ).

Nazad
Vrh Dno