Šta je novo?

kako do drajvera???

= IGY =

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
765
Imam problem kod starih racunara,konkretno recimo ms6167 je model maticne i ja sad
treba da nabavim drajvere za XP,nasao sam nesto na msi pa pogledajte!
http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_detail.php?UID=121&kind=1
E sad bojim se da li smem da brišem sadasnji sitem,ne znam da li su ovo drajveri koji su mi potrebni da bi sve radilo ili...!

p.s. I jos usput da vas pitam posto je na ovom sistemu vec instaliran xp da li mogu nekako da vidim koji drajveri se gde nalaze i da ih uzmem pa sacuvam!?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
U device manageru, desni klik na neki od uređaja, posle toga properties i ideš na karticu Driver, pa na taster, driver details. Tu ćeš videti šta sve sistem od fajlova koristi kao drajvere. Međutim, samo kopiranje tih fajlova koje vidiš u listi, često nije dovoljno.
Inače, koliko vidim sa ovog linka koji si ostavio... ovo su drajver za model MSI-6191. Sa njima može da radi, a i ne mora. Dakle,... ne možeš da znaš sa sigurnošću dok ne probaš ili dok ti neko ko je imao iskustvo sa ovim modelima ploča ne kaže kako je stvarno stanje.

Probaj i www.DriverGuide.com
Dosta raznih drivera, registracija je free, ali imas limitiran down, meni je par puta spasao butt🙂

A sto lepo ne turis Hiren`s, napravis image sistema, pa onda probas to sto si nasao do sada...ako radi, OK, a ako ne, uvek mozes da vratis image i trazis dalje dok ne nadjes

Obavezno pravljenje image-a sistema.
Sa Unknown Device identifier-om "otkriješ" koji je uređaj u pitanju, a na www.opendrivers.com nađeš odgovarajuće drajvere

E ovako ja sistem na kojem ja hocu da instaliram XP ispočetka (znaci sve da obrisem pa opet!) je jako star! znaci mali disk,malo memorije... ali ima minimum za xp. Uglavnom jako je spor i zo je uzrokovalo tome sto je prepun kojekakvih gluposti...
E sad mene zanima kada mu ja dam po magicnoj komandi ! FORMAT: C ! da li cu moci sve drajvere da instaliram ako ih prethodno recimo back-upujem sa double driver-om koji mi je predlozio socom.(znam da mi niko nemoze 100% garantovati ali me zanima da li cu moci da kada on trazi drajver ja kazem e oni su u direktorijumu koji je ustvari backup proslog sistema napravljem double driver-om!)

Poslednja izmena:
pazi
to je toliko matora ploca da je velika verovatnoca da xp ima drajvere za sve....
jos kad vidis da na msi sajtu ne postoje drajveri za xp....

Poslednja izmena:
pazi
to je toliko matora ploca da je velika verovatnoca da xp ima drajvere za sve....
jos kad vidis da na msi sajtu ne postoje drajveri za xp....

Oces da kazes da mi on ni nece traziti drajvere! (sami ce se snimiti sa windows-om)

ocu

Pa ta ploca je raritet 🙂. AMD750 chipset, slot A podnozje, za prve Athlon-e...

Lepo Filo kaze, verovatno ima genericku podrsku u XP-u, ne moras da instaliras nista dodatno...

Nazad
Vrh Dno