Šta je novo?

Kako do datuma na snimku

Vukasin ElHik

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2006
Poena
319
Iako imam DV kameru duže vreme, tek nedavno sam počeo sa skidanjem materijala sa kasetica i obradom istih, i sve je teklo lepo dok misam shvatio da nigde nemam datum na takvom filmu iako on postoji kada sa kamere pustim snimak na TV. Pinacle i Intervideo ga ne pronalaze, jedino Exsate DV Capture Live ga skida, ali je kvalitet slike bezvezan, kako do datuma?

Ukoliko snimak skidaš preko firewire onda u okviru DV snimka postoji timecode koji sadrži datum i vreme kada je snimak načinjen i potreban ti je program koji se zove DVDate (http://paul.glagla.free.fr/index_en.htm) koji će ti preraditi snimak tako da ubaci timecode u video.

Kad smo vec kod toga jel ima neki program koji ce mi na fotografije ubaciti datum slikanja ?
Inace je slikano sa Ixusom 300 .

Hvala, to je to... jos samo da nadjem ono za ono :)

a zasto ne acdsee... ima opciju batch processing (doduse u acdsee8 PRO verziji).. nisam siguran da 9-ka ima PRO verziju....

mozes da definises sta god hoces i kako da ti ubaci u sliku/folder sa slikama... :D
mislim da je elegantnije resenje, ako vec koristis acdsee za pregled slika - nego da instaliras drugi program koji to verovatno radi za nijansu losije.... :D

Jedno pitanje. Zashto bi stavljao datum na fotku uopshte ?

Imam ACDSee 8 pro pa cu probati i sa njim da vidim efekte mada i ovaj photostamper daje super rezultate u prvih mesec dana :)
A datume stavljam na sliku da bi dede, babe i ostali na kucnim plejerima, mogli bez desnog klika i properties-a da vide kad je sta slikano. U svakom slucaju ne moze da skodi, a ako ne skodi znaci da koristi :)

Pinnacle studio 9 ga skida sigurno.
za desetku nisam siguran ali predpostavljam da i ona odradjuje posao.

Vrh Dno