Šta je novo?

Kako do .co.yu domena (ili mozda .com)

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Zanima me na koji se nacin moze doci do .co.yu domena? Cuo sam da je besplatan za pravna lice,ali sta je sve potrebno za tako nesto?

Isto pitanje i za .com domen? Da li neko daje sponzorisan .com domen u zamenu za reklamu na sajtu ili slicno...

co.yu domen imaju pravo za sada samo pravna lica, šta sve treba potraži ovde.

.com domen je kao i još par domena (.net,.info...) slobodan i za fizička lica ima već par tema ko je najbolji za registrovanje pa serchuj, a možeš da okušaš sreću na ovoj adresi.

Hvala, nadam se da cu uspeti...

Internacionalne domene (com/net/org) mozes da kupis skoro svuda na Mrezi za 10tak eura godisnje.

Da, to mi je poznato...

Nisam ja bas najbolje razumeo kako se do njega dolazi tj. do co.yu domena?

Sta je sve od dokumentacije potrebno priloziti,kome poslati,gde sve to pribaviti,koliko domena smem da otvorim...

Poslednja izmena od urednika:
.com domena možeš da otvoriš koliko god hoćeš. Za .co.yu moraš da budeš pravno lice i pripada ti samo jedan domen.

Sta sa dokumentacijom?

http://www.nic.yu/pravilnik.html

Sve ti lepo piše tamo, a ako opet ne razumeš, imaš kontakte na kraju pravilnika. Ako ni njih ne budeš razumeo, onda batali sve.

Da se ne lazemo najmanje pravnih lica su zaista i vlasnici istih kod nas, to se kao i sve u ovoj zemlji zavrsava ispod zita...

@Mare: ko se snasao, snasao se ;-)

Nađi drugara koji ima trafiku, otmi mu papire i eto ti .co.yu domena :D

Mada ipak mislim da ti je bolje da kupiš .com/.net/.org domen, jer ko zna šta ćemo dobiti kada se .co.yu ukinu (ako se ukinu)...

Poslednja izmena:
OK,skapirao sam... Uzecu ja to na caletovu firmu.

Zivim u Kikindi,i gde sve to od dokumentacije poslati? Gde dobiti-izvaditi svu tu dokumentaciju?

Dokumentaciju bi trebalo da imaš u firmi, ako ne, onda u računovodstvu/pravnoj službi... A Nic-u možeš mislim da pošalješ i skenirana dokumenta...

znaci samo skenirati dokumenta i poslati tako gde treba e-mailom?

Au care, imas apsolutno sve objasnjeno na sajtu.

OK,samo pitam da posle ne bi bilo...

Hvala puno.

Sad znam kako...

Da ne otvaram nov topic, jedno pitanje:
Da li mogu sajt da postavim na EUnet, na onih par mega sto dobijem kao dial-up korisnik i da uzmem domen co.yu (imam firmu itd)? Tj. da izbegnem placanje hostinga? Pitam zbog onhih gluposti oko koordinatora domena i DNS-a....

Hvala

Filipe trebalo ba da mozes dobijes domen koji ti da EUnet i samo namestis kada ukucaju ime-domena.co. yu se re direkuje na domen koji ti je dao EUnet.

Ovo je malo konfuzno za mene :D
Ali cu ovo shvatiti kao DA :)

Jeste DA, ali nije 100% sigurno, ipak bi trebalo da proveriš sa tehničkom podrškom EUneta...

To je onda samo standardna redirekcija na co.yu

Nemoze co yu na besplatan hosting koji nude provajderi,
jer ti trebaju 2 DNS-a, a to nemas na "licnim prezentacijama"

Znaci nema sanse na neki besplatni hosting... Tako sam i mislio.

za hiljadu dinara godisnje, koliko hosting kosta, stvarno nema smisla cimati se...
plus se dobije i php, mysql, statistika...

Bi ja da imam kod sebe 1000 dina.u mom gradu nema sanse da regujem domen...

domen je besplatan, i vecina provajdera to obavi za dzabe, a papiri se mogu dostaviti i preko maila tako da ne moras da putujes, a nisi ogranicen na svoj grad

Pazi,ako imam neki forum koji se ravi 3D grafikom (okupljaju se ljudi koji se bave 2d ili 3d grafikom i uopste CG grafikom) da li mogu da kazem da je to neka organizacija ili neko drustvo i tako dobijem domen?

Vrh Dno