Šta je novo?

Kako do ap-a?

corabre

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
319
Kupio sam planetov ACCESS POINT 4033. Povezao antenu, postavio ga, razvuko i napravio kablove. AP svetli kao svaki povezan... Mrezna kartica se upali kad ubacim kabal, al...!
Ne mogu da preko web browsera udjem u ap!!!
njegova adresa za povezivanje je (fabricka) 192.168.0.1
stavim na mreznu u TCP/IP following ip address 192.168.0.2
subnet mask 255.255.255.0
onda idem na advanced i na kartici WINS stikliram DISABLE NETBIOS over tcp/ip
destikliram na network konkcije sve ostale opcije (client, kasperski...)

I onda udjem u I.Explorer, ukucam adresu 192.168.0.1/ pritisnem taster ENTER I.... NE NUDI MI OPCIJU ZA LOGOVANJE NA AP, NE NUDI MI APSOLUTNO NISTA!!! :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Proverio sam lepo i na netu i u uputstvu, fabricka adresa je sigurno 192.168.0.1!
pomagajte, nema sanse da mogu da nadjem ev. gresku ili kvar...

Kad sam imao problem kod mene kuci, koristio sam program "netvork info", Nmap-ovao sam se.. Izbacio mi je ip adresu, mak adresu, ap ip adresu... Doduse, tad je bila promenjena od strane operatera prilikommontaze, pa mi je ista kao i na koju se konektujem. doduse promenjena mi je sifra, nije ADMIN/ADMIN al sam uspeo.
A za ovaj gore problem, ne znam odakle da pocnem. Probao sam da ga pingujem... ne odgovara... A na kartici za "lokal area con" izbacuje mi da UPLOAD postoji!!! Nema dowloada!!!

Poslednja izmena:
Probaj preko drugog browsera i probaj sa \\192.168.0.1..trebalo bi da browser sam to odradi ali probaj..
Poz

Probaj preko drugog browsera i probaj sa \\192.168.0.1..trebalo bi da browser sam to odradi ali probaj..
Poz

probao sam I preko OPERE koja je inace namestena na primarni bwowser... nece!
kad ukucam adresu (to mi je JAKOO SUMNJIVO) u donjem levom uglu browsera , vidi se na slici, izbaci neku desetu adresu!

Poslednja izmena:
Nemas ukljucen neki proxy ili nesto sl.?

Drugi post uopšte nisam razumeo. Zbog čega si tako siguran da je adresa AP-a ona koju si naveo? Ja bih za svaki slučaj uradio hardverski reset AP-a ,to će mu sigurno vratiti default adresu i user/pass, s tim što ćeš izgubiti sva podešavanja (možda su bitna).

Reset bi resio problem ali mozes stvarno da izgubis podesavanja.Fabricka adresa bi trebala da bude 192.168.1.1
Probaj sa tim a naravno pre toga promeni ip adresu na racunaru takodje na mrezu 192.168.1.x

@ marcusnbg Ukljucena je SKY kartica!!! mislim da nemaju veze jadna s drugom ove dve konekcije..
@ duskoo AP je NOV!!! Nikad koristen!!!

Nemoj previse da razmisljas sta ima veze sta sa cim ali to je druga prica....
Ruterima te vrste se pristupa SAMO NA JEDAN NACIN:
Izvadis ruter iz kutije,utp kabl i adapter za struju..
Adapter ubodes u struju,produzni kabl ili uticnicu u zidu..
Drugi kraj adaptera ubodes u ruter..
Utp kabl koji si dobio uz ruter ubodes na jednom kraju u ruter a drugim krajem u u racunar,laptop u integrisanu mreznu karticu na plochi ili pci mreznu karticu.
Uz ruter dobijes i knjizicu tj. uputstvo za koriscenje..
Procitas u njoj koja je lan adresa rutera a najcesce je 192.168.1.1
Ip adresu tvoje mrezne karice u racunaru namestis na 192.168.1.x pri cemu x namesti da bude 200 ako zelis a moze bilo koji broj izmedju 2 i 254...
Iskljucis sve druge mrzne konekcije,kablove i sl. da ne bi doslo do eventualnih konflikata na mrezi zbog istih adresa ili razlicitih podesavanja..subnet masku ce sam da doda i to je to.Ne namesta se gateway,dns ili sl.
Kada si to uradio upalis web browser po svom izboru i ukucas ip adresu rutera koja pise u uputstvu...
Ako je ruter potpuno nov onda ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema a mozda je doslo do nekog bug-a u podesavanjima a posto je nov i nema nikakva podeavanja nece biti nikakvih posledica ako to uradis a moze eventualno da resi bug koji je pravio probleme.Ako ni to ne radi uvek mozes da vratis ruter u servis i da trazis novi tj.da ga reklamiras.
Nema potrebe oko ovako jednostavnih stvari praviti takvu halabuku i praviti misteriju zasto nesto nece ili tebi ne radi.Nema potrebe skenirati mreze i "nmapovati" se bilo gde i hakovati sopstveni ruter kada je to toliko jednostavno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dva moguca problema su:
1.Hardwareska neispravnost uredjaja
2.Ljudski faktor
Nemoj da komplikujes stvari i da se ovde bez preke potrebe nastavi razgovor na pet strana.
Citaj PAZLJIVO sta drugi napisu jer preskaces neki korak i ne mozes da resis problem jer samo preletis pogledom preko necijeg odgovora i kazes to sam vec uradio_Objasnjenje za ovo je jako jednostavno i ne moze da bude jednostavnije od ovoga.Iskljuci sve druge mrezne i internet konekcije.Upali ruter i povezi ga lan kablom sa racunarem.Postavi IP adresu racunara u isti mrezni opseg kao sto je adresa rutera koja je zapisana u uputstvu i to je to.Ako tako nece resetuj ruter.Ruter se resetuje tako sto drzis dugme za reset duze od pet sekundi ali mozes malo duze da bi bio siguran.Ako tni tada ne bude radio mozes da ga reklamiras!!!!

Poz

Poslednja izmena:
Mislim da je u pitanju SKY kartica... Ne mogu da je disable nikako! Probacu da je skinem pa da pokusam ponovo. Inace, povezujem komp kod druga, koji ima namestenu DIAL-UP konekciju, ima bluetuth konekciju, instalirana 2 telefona (kao modem!!!) i plus SKY karticu koja mu je stalno ukljucena... Mislio sam da medjusobno nemaju veze, al sad cu da sve ili blokiram ili obrisem! Javicu vam sta sam uradio i koji je ev. kvar. Sto se tice pisanja na 5 strana... ma mozete da pisete 100, sve sam probao sem da iskljucim SKY karticu i resetujem AP.

Probaj prvo ovo: Start-Settings-Network Connection-Advanced-Advanced settings i LAN (ethernet) konekciju pomerite na prvo mesto u prikazanoj listi. Pretpostavljam da računar pakete namenjene APu rutira na primarnu mrežnu konekciju (a to je prva na listi), zato i ne možeš da pristupiš AP-u i zato ti se na okačenoj slici javljaju čudne adrese...

@ hvala puno na ovom savetu!!!
Ne vezano za ovaj gore naveden slucaj, do sad sam ko ***** kod mene (imam 3 konekcije) kad podesavam i kad se konektujem disablovao prvu, nisam znao za ovo!!! tj. nisam razmisljao u tom pravcu da verovatno postoji ovako nesto...

@ duskoo
Nece tako. To sam uradio, i opet nije htelo. Doduse, sad je u donjem levom uglu na exploreru pisala prava adresa!
Vratio sam ga u servis, proverice ga danas pa mi sutra javljaju!

@ dusko
ne... Pa prihvatio je bre... :( jooooooooooooooj!!!!

Aj kad vec postujem, kako se restartuje AP, upaljen ili ne? Mislim ukljucim ga u struju ili ovako?

Pa valja treba da je ukljucen u struju :trust:, nisam ni ja siguran.
A ja sam pitao da li si resetovao racunar nakon onog podesavanja, jer je to uobicajena mera kada se radi sa mreznim podesavanjima na windowsu (ako ne radi, resetuj ga ,)), a ja sam zaboravio ranije da napomenem.

Ma nisam wind. restartovao :( Nije mi trazio, a niko mi nije napomenuo da treba...
E sto se tice Ap-a nisam hteo da radim res. ne znam treba li mu struja...

Resetujes ga kada je ukljucen u struju......logicno....:)Ne znam oko cega fama da li da ga resetujes na default..time ces ga resetovati na fabricka podesavanja,tj. upravo onakva kakva stoje u manualu...Da li si probao iz CMD-a da uradis ipconfig da vidis sta tvoj komp uopste vidi kao mrezu kada je vezan na AP lan-om.....

Dobio sam ga nazad danas! Resetovali ga u servisu i radi! hvala na trudu svima!
p.s. ovi mi odgovori jako jako znace, zato sto sam poceo da montiram wi-fi opreme pre nekih 2 meseca. Za ubuduce, znacu sta da radim.
Pozz

Btw da se nadovežem na priču, Opera i ostali da kažem "aftermarket browseri" hoće ponekad da biraju da li hoće ili neće da komuniciraju, Internet EXplorer ako ne radi onda definitivno neće :)

Kad sam uzeo AP iz servisa i namestio ga ponovo - opet nije hteo da radi! E tad sam mu uradio novi sistem SP2, NISAM INSTALIRAO SKY KARTICU! i uso sam u AP. WI-FI je podesen i radi! Znaci, los sistem + sky kartica = nema wi-fi!!!

Vrh Dno