Šta je novo?

Kako disable-ovati admin. privilegije

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Postoji li nacin da na svom racunaru koji je u domenu, disable-ujem administratorski nalog sa domena, da cak i sa administratorskim nalogom ne moze da se uloguje lokalno na moj racunar?Probao sam u local policy da disable-ujem administratora, ali ne pomaze.

Hm... da moze ne bi bio neki administrator domena, jelte...
Anyway, ne znam ni jedan nacin da se to uradi... mozes da ga izbacis iz grupe administratora i da mu zabranis pristup nekim stvarima, ali mislim da uvek moze da se loguje, osim ako ne iscupas mrezni kabl, a pass nije kesiran...

Mozes i to da sredis tako sto ides u computer menager i u users otkacis domen administratora.Ili jos bolje instaliras neki firewall tip black ice i onemogucis pristup svojoj masini sa ip adresama racunara koje koristi administrator.Ali i dalje moze da ti prati protok na tvom portu na switchu a to ce da radi samo ako si bas sumnjniv...... :laugh:

borab je napisao(la):
Postoji li nacin da na svom racunaru koji je u domenu, disable-ujem administratorski nalog sa domena, da cak i sa administratorskim nalogom ne moze da se uloguje lokalno na moj racunar?Probao sam u local policy da disable-ujem administratora, ali ne pomaze.
1.iz LOKALNE grupe administrators izbaci domensku grupu DOMAIN ADMINS
2.u local security policy, comp.configuration->security settings->user rights assigment->deny log on localy dodaj domain admins ili ih izbaci iz allow log on localy.
NAPOMENA:ne diraj LOKALNI nalog administrator ili users u tim polisama

Vrh Dno