Šta je novo?

Kako direktno poslati fajl preko neta?

Spotter

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Varijante tipa "preko ICQ" ili "potrazi me na DC++ hubu" otpadaju. Jel neko zna elegantnije resenje? Po mogucstvu neki mali freeware za peer-to-peer izmedju dva usera. Hvala.

HyperTerminal ?

Prvo mi pada na pamet MSN Messenger, ako i on potpada pod ICQ, ***.
Sta znaci elegantnije resenje (jer ovo preko Messengera sasvim fino funkcionise)?

a da na brzinu instaliras neki ftp ili tftp server?

*** kad covek nece
a ni slanje mailom nisam spomenuo

Ima free P2P programa preko kojih može da se elegantno i jednostavno razmenjuju fajlovi sa prijateljima.

Ima ih na www.download.com sa sve kratkim reviewom te treba samo malo da se potraži.

Rapid share služi upravo tome. Uploaduješ fajl, dobiješ link i proslediš ga onome kome hoćeš. Prosto i efikasno. Pre neki dan sam uploadovao jedan MP3 fajl od 6MB i link sam postovao na forumu odakle su ga ljudi skidali.
http://www.rapidshare.de/

Zoni bre, što se primaš nepotrebno. :) Ovo sam rekao na konto Filinog predloga da na brzaka instalira, konfiguriše.... neki server a ne za ovaj fajl server koji si ti predložio. BTW dopada mi se tvoj predlog.

Hvala svima.
Testirao sam neke varijante. Ukratko:

1. YouSendIt - prespor upload, deklarisan na max 1MB/min sto je presporo (saljem 600MB). Na test fajlu pokazao se kao jos sporiji (btw. na DSL 768 sam). Sa takvim iskustvom nisam ni posusao sa rapidshare-om.

2. MSN Messenger - verujem da radi ali je to "neposlovna" varijanta tj. ne mogu da nagovaram ljude u drugoj firmi da instaliraju tu vrstu softvera.

3. FTP serveri - ne zvuci mi user friendly, nisam ni pokusao. Mozda gresim.

4. Http File Server - radi, odlicno resenje. ;)
Hvala Zoni!

nIce Cream je napisao(la):
:wall: :wall: :wall: :wall:

Udri se, samo jace ako mozes! ;)
Ti ovo zoves user friendly programom? Imas opasnu babu, svaka cast.

Zonijev program je em free, em se ne instalira, em ne treba da je kompatibilan ni sa cim sa druge strane, em radi bez ikakvog dodatnog podesavanja. FTP? :d

uh zoni se klonira izgleda |>>

ajd samo ja ovako sa strane sa glupim pitanjem, sto icq nije mogao da odradi posao?

Moze i Emule, posebno dobar kod RESUME opcije!

Spotter je napisao(la):
Udri se, samo jace ako mozes! ;)
Ti ovo zoves user friendly programom? Imas opasnu babu, svaka cast.

Da, to je user friedly program, a ti jos mnogo moras da ucis da bi postao user ocigledno ;)

nIce Cream je napisao(la):
Da, to je user friedly program, a ti jos mnogo moras da ucis da bi postao user ocigledno ;)
joj... nisam hteo da se mesam, ali moram da priznam da ni meni taj program ne deluje bas mnogo user friendly :trust:

ne mislim da je nesto katastrofa, ali mi ne deluje ni bas mnogo jednostavno... ok, priznajem da ga nisam isprobao, nego sam samo citao info sa sajta, tako da mozda i gresim (jedno je citanj, a sasvim deseto je realan rad u nekom programu!)

Vrh Dno