Šta je novo?

kako da... word-excel template?

• Začetnik teme Začetnik teme bopuc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bopuc

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
620
Potrebno mi je da sledeci formular (vidi attach.) popunim u programu Word ili Excel. Meni je naravno mnogo brze/lakse da uradim ovako nesto u 'grafickim' programima, ali zbog ljudi koji ce koristiti ovaj template neophodno je da se uradi bas u Word-u ili Excel-u. Ja sam pokusao nesto sa tabelama i text box-ovima ali to nije ispalo kako valja... :? Znaci potrebno mi je da se ovakav formular odstampa na papiru (samo slova/brojevi) posto formular vec postoji. Svaki koristan info dobrodosao!

Ne cini mi se da je ovo toliko komplikovano da ne bi moglo da se uradi u wordu, al` ovde na forumu su ljudi prijavljivali programe koji to izvedu automatski (naprave dokument za popunjavanje) od skeniranog obrasca. Probaj malo da pretrazis forum sa kloucnim recima word, sken i slicno.
Valjda ce se i neko javiti da podseti na par utila koji se koriste za to.

ja nisam neki word-excel expert tako je meni komplikovano 🙂. Hvala na odgovoru, svakako.

ps
pogledao sam search prvo, ali nisam nasao zadovoljavaju odgovor

Pogledaj ovaj thread http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=31210
sw koji bi trebalo da ti resi probleme se zove Form Pilot

evo i linka ka Form Pilot-u

http://www.colorpilot.com/download.html

hvala vam puno na odgovorima, nadam se da cu uspeti da se izborim sa sekretaricama oko izbora software-a, posto se plase da probaju nesto drugo osim Word i Excel-a 🙂

Nikako word. Zasto? ko je video da se takve stvari rade u wordu? 🙂
Koristi neki o grafickih programa, recimo Corel. Koristeci bazu mozes u roku od 10 min da popunis obrazce ili da jednostavno nacrtas/iskeniras kao sliku i po njemu stavis text boxove... Vrlo jednostavno ali nikako u Wordu....

ma potpuno se slazem ja sa tobom, ali je problem u tome sto taj posao treba da obavlja neko ko nije hmmm, dovoljno 'racunarski' obrazovan, da ne kazem da se plasi racunara 🙂. Deluje mi da ce problem biti resen programom Form Pilot...

Nazad
Vrh Dno