Šta je novo?

kako da umrezim preko modema...

• Začetnik teme Nitro_Acid
  • Datum pokretanja
N

Nitro_Acid

Guest
Kako da umrezim 2 kompa (WinXP) preko tel. linije tj. preko modema. Ja sam pokusao da uradim na sledeci nacin ali znam da nesto fali.
Kod mene na kompu sam napravio konekciju (advanced conection\accept incoming connections a kod druga sam napravio normalnu konekciju za net i stavio moj broj telefona a korisnicko stavio bez veze neko i pass ostavio prazan. E sad kad on pokusa da se konektuje kaze da treba da ukuca pass i domain ali ne znam koji, i to je to sto me muci.

Koja je duzina parice od jednog do drugog? Ako nije velika, postoje USB uredjali koji omougcavaju 2-11mbit mrezu a da ti je istovremeno i telefonska linija slobodna. Firma koja ih kod nas prodaje je Netiks (www.netiks.co.yu).

Ne znam odgovor na tvoje pitanje ali ovo moze da ti bude dobra alternativa :)

Vise o uredjajima i tehnologiji na www.homepna.org

Kod mene na kompu sam napravio konekciju (advanced conection\accept incoming connections a kod druga sam napravio normalnu konekciju za net

Pokušao sam i ja to isto pre neki dan, ali modem nije hteo da se javlja! Ne znam u čemu je štos, znam da je na Win98 radilo sa DialUp serverom... Znači nisam ni došao do tvog problema... :S

Moras da napravis usera na serveru tj komputeru koji se javlja...
Desno dugme na My Computer;manage;local users and groups;new user-
izaberes user name i password i kada se konektujes sa drugog kompjutera koristi taj user name i password.

ali drug mi kaze da mu trazi domain i sad ne znam sta tu treba da ukucam
Mozda bi pomoglo kad bi stavio kod njegovog kompjutera isti workgroup kao kod mene, mozda to pravi problem. Nasao sam u podesavanjjima gde menjas workgroup da ukucas i domain ali ne moze nista, nece pa nece

Pa ne moze ni da stavi ime domena ako domen ne postoji...
Stavi kod druga i kod tebe isti workgroup

Vrh Dno