Šta je novo?

Kako da umrezim desktop i notebook?

Toshiba

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
304
Zeleo bih da umrezim desktop (MB-MSI KT6V + kartica za wireless) i notebook (CPU Centrino-podrska za wireless). Kako ovo mogu da izvedem? Da li mogu bezicno ili sa ovom opremom samo zicno?
Hvala

To je moguce izvesti bez access pointa. Tada ti jedan racunar igra ulogu servera a drugi klienta. Predpostavljam da su ti oba OS-a Winxp. Mrezu moras da nastimas da radi u ADHoc modu. U praksi sam to probao i radi uredno. Da ti sada ne kucam korak po korak evo to link koji ce ti pomoci da to pravilno iskonfigurises.
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/bowman_02april08.mspx

Hvala.
Ali imam jos jedno pitanje. Meni je desktop preko wareless-a i spoljasnje antene povezan sa internet provajderom.Da li ja u isto vreme mogu na internet i da se povezem sa drugim racunarom. Da li je meni potrebna opticka vidljivost dva kompa kao sa provajderom ili ne. Kako da podesim mrezu a da ne upropastim parametre za internet?

Ako ti je sa wirelles karta spojena sa access pointom koji predpostavljam da imas onda to nije moguce, ali mozes da ugradis u desktop pci mreznu karticu koju mozes naci za 5 eurica i da sa njom povezes desktop i access point crossover kablom, samim tim ti wirelles lan ostaje slobodan za umrezavanje sa laptopom.
E sad neznam oce li ti ovo pomoci, pa mi ti napisi tacnu konfiguraciju lan sa tobom i isp-om, kako si povezan pa cemo naci neko resenje.

Nazad
Vrh Dno