Midgard je napisao(la):
Imam taj server!
Ali me zeza putanja

odesim putanju u environment variabes, ali javac mi radi samo u javinom "bin" folderu!
Sta da radim?
Microsoft Windows2000 ili WindowsXP - Postupak se sastoji u sledećem:
a. Da biste došli do mesta gde se vrši setovanje ove varijable potrebno je da 'sledite' sledeću putanju:
Start (button) -> Control Panel -> System -> Advanced -> Environment Variables (button)
b. Setovanje Path varijable:
Kada otvorite prozor za setovanje environment varijabli potražite (u donjoj listi varijabli) varijablu koja se zove 'Path', osenčite je i kliknite na dugme 'Edit'. Zatim se pozicionirajte na kraj tekuće vrednosti ove varijable i dodajte sledeće:
;putanja_do_bin_direktorijuma_instaliranog_JavaSDK
Primer 1. Ako ste Java SDK verziju 1.4.2_03 instalirali na root diska C putanja će biti sledeća: C:\j2sdk1.4.2_03\bin tj. vrednost Path varijable bi dopunili sa ;C:\j2sdk1.4.2_03\bin
Primer 2. Ako ste instalirali verziju 1.4.1_03 u Program Files direktorijum diska C putanja bi bila: C:\Program Files\j2sdk1.4.1_03\bin a vrednost Path varijable bi dopunili sa:
;C:\Program Files\j2sdk1.4.1_03\bin
c. Setovanje CLASSPATH varijable
U CLASSPATH varijablu potrebno je dodati oznaku za tekući direktorijum (current directory), preciznije potrebno je pozicionirati se na kraj tekuće vrednosti ove varijable i dodati sledeće :
;. ;
Oni koji nemaju CLASSPATH varijablu mogu je kreirati klikom na dugme ‘New’.
Posebno obrati paznju na
;. ;
Mislim da je to problem.