Šta je novo?

kako da swap predje u ntfs bez formata

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
moze li bezbolno da se swap konvertuje u fat ili ntfs bez formatiranja ! instalirao linux a nisam umeo !

u svakom slucaju kreiranje fajl sistema = formatiranje tako da ne vidim u cemu je problem.
i sta znaci bezbolno?

u svakom slucaju kreiranje fajl sistema = formatiranje tako da ne vidim u cemu je problem.
i sta znaci bezbolno?

A i na swap particiji nema podataka koje bi izgubio, swap je baš to što mu i ime kaže SWAP.

ma sada mi je jasno, napravio sam glupost tipa, da sam dozvolio da mi se cela d particija koja je bila pod ntfs-om, konvertuje u swap ! e sad partition magic prikazuje popunjenost te particije kao sto zapravo i jeste, ali nece da je konvertuje nazad ni u fat32 ni u ntfs !

a jesi li na njoj imao bitnih podataka ?

naravno da sam imao, drugari pokusavam da izbegnem formatiranje, ako me to pitate !

Samim time što si D particiju pretvorio u swap si formatirao tu particiju.Verovatno postoji način da se ti podaci nekako vrate, ali pitanje je koliko su ti podaci bitni.

Acronis Disk Director Suite

obrises particiju

pa pokrenes recovery particije.....

mozda ce iz prve naci ...

nista ne gubis ....

Ako je startovao taj Linux, on je pisao po toj SWAP particiji, tako da su, verovatno, male šanse da povrati fajlove

Poslednja izmena:
jesi li ga startovao ?

ako jesi onda neki recovery (GetDataBack,....)
pa udri po particiji .....

nasao sam neki software kojim vidim sve foldere i fajlove, ali sve ! e sad kad pustim na recovery slike iz jednog foldera on ih vidi, ail slike iz drugog foldera ne vidi ! sa daljim stvarima nisam probao ! te slike koje ne vidi, on zapravo ne vidi sadrzaj slike, ali fidi fajl slike sa sve nazivom ! koji je tu zaglup u pitanju !

Moguce onda da ti je promenjen samo tip fajl sistema i da nije formatirano. Znaci treba promeniti partition type iz 82 (linux swap) u 87 (ntfs). Ne znam koji program bi to mogao da odradi iz windowsa ali vidi mozda TestDisk (http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download) moze da rekreira file system tabelu

get data back i resio sam problem ! ko yapadne u nevolje ovakvog tipa neka se javi ! nije bilo lako vratiti podatke . ne mislim naravno na koriscenje samog programa, vec na niy gluposti koje se dogadjaju !

Vrh Dno